Esquí

La FAE es reestructura amb dues direccions tècniques

La FAE decideix reformular la direcció tècnica i la divideix en dues branques: alpí i de fons

La FAE es reestructura amb dues direccions tècniques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha sacsejat part del seu organigrama i ha decidit potenciar el vessant tècnic per tal d’optimitzar els recursos existents i, en definitiva, per intentar millorar els seus resultats globals. En aquesta reestructuració, els focus s’han centrat en Max Tissot i Joan Erola, nous caps visibles de la direcció tècnica, ara fragmentada en dues seccions. La figura del director tècnic general, que des de feia dotze anys ostentava Carles Visa, desapareix i Tissot es converteix en el director tècnic d’esquí alpí i Erola, en el màxim responsable d’esquí de fons.

“Aquests canvis ens han de permetre una millor organització entre les diferents àrees i perquè hem pensat que ha arribat el moment de donar pas a una nova manera de fer i de pensar”, va comentar Carles Visa, que ara passa a ser el gerent de la federació i responsable del surf de neu i l’estil lliure. Aquest foc nou ha de servir, segons Visa, “per aconseguir el punt que ens falta per arribar al desitjat objectiu del Top-30 mundial”. Per al nou gerent, dues referències com Tissot i Erola, homes experimentats i grans coneixedors “de les especificitats del nostre sistema”, han de ser importants per poder fer “aquest pas que pretenem”.

Baixes de pes

La revolució federativa en l’organigrama de la FAE arrossega alguns damnificats rellevants. En esquí alpí, Cyprien Richard, entrenador personal de Joan Verdú, i Carlo Bagnod, responsable de l’equip masculí, no seguiran. En categoria femenina, Roger Vidosa, que fins ara entrenava Mimi Gutiérrez, treballarà com a responsable físic d’un nou grup de base encara per acabar de definir i Yago Antes passarà a ser el nou entrenador de Mireia Gutiérrez.

El nou nomenat director tècnic d’esquí alpí, Max Tissot, va ser molt sincer. Tot i agrair la confiança i mostrar la il·lusió pel nou projecte va reconèixer que la designació “em va sorprendre”. Tissot va explicar que aquest càrrec no era quelcom “que tenia pensat ni que buscava, però mostra que em dipositen la seva confiança. Tot plegat suposa un gir important en les meves previsions”. A més, el nou director va afegir que “sí que és cert que en l’esquí andorrà hem arribat a un punt que s’havien de revisar algunes coses i fer un pas endavant”. En aquest sentit, Tissot va apuntar que “quan els joves entren al circuit FIS mostren certes carències físiques i tècniques que els acostumen a penalitzar massa al principi”. “Ara estem en un projecte sòlid que ha de servir per modificar el treball de base i que els joves entrin més forts al circuit FIS.”

A l’esquí de fons no hi haurà canvis a l’organigrama tècnic. Joan Erola serà el màxim responsable i tindrà més dedicació amb la base per assegurar el relleu d’Irineu Esteve i Carola Vila. “Estem molt contents amb la seva temporada, però ara cal potenciar la base, incidir més en l’esport escolar i la captació de talent.” Erola també somia de poder organitzar una competició internacional. “Sabem que estem molt lluny de fer el que fa l’alpí ara, però una cursa FIS estaria molt bé.”

ENTRENAMENTS A LA PISTA DE LES CANALS

La Federació Andorrana d’Esquí i els membres tecnificats dels esquí clubs del país de les categories sub-14, sub-16 i FIS entrenen aquests dies a la pista de les Canals d’Ordino Arcalís, aprofitant les bones condicions de la neu de final de temporada. La delegació treballarà cada dia en horari de matí –7.30 h-10.30 h– fins al dia 10. A més, tal com va comunicar l’estació, el domini obre el teleesquí 3 i posa a disposició d’aquests esquiadors la pista per tal que hi duguin a terme les sessions d’entrenament. El director de la FAE, Xavier Coll, ha explicat que aquestes sessions tècniques serveixen per posar en marxa i començar a preparar la nova temporada, i que “millor fer-les a casa que haver de desplaçar-se a altres llocs, com als Alps”, amb tot el que això suposa. D’aquesta manera, l’estació també pot treure rendiment a la pista, s’aprofita la neu existent i la federació i els clubs no s’han de desplaçar fora del país per fer els entrenaments.

La FAE es reestructura amb dues direccions tècniques

tracking