El Barça colpeja un gran Liverpool (3-0)

Suárez i Messi (2) aplanen el camí cap a Madrid tot i el bon partit dels ‘reds’

El Barça va patir fins que Messi va dir prou. El 3 a 0 final només es pot entendre per la militància en files blaugranes d’un futbolista tan descomunal com l’argentí. En un partit gris i on el Liverpool va saber tenir el control durant una hora, el 10 i només ell va ser, un cop més, qui va canviar el signe d’un partit que es presentava aspre per a la tornada a Anfield.

No va saber el Barça adaptar-se a un partit de revolucions altes. Al Liverpool, un equip que es mou a plaer en aquest hàbitat li va sortir el partit que havia dibuixat a la pissarra. Electricitat pura, rampells, anades i tornades i topant-se amb un Barça desubicat. Messi desconnectat i absent i el Barça amb problemes per maridar entre línies. Luis Suárez va rematar al primer toc una gran passada filtrada de Jordi Alba per convertir el primer gol del Barça. Feia un any que l’uruguaià no celebrava un gol a la Champions i ho va fer just en el moment que el Liver­pool, tot i no tenir ocasions clares, sí que trepitjava amb freqüència l’àrea de Ter Stegen.

A la segona part, els reds van ensenyar les dents i el porter del Barça va haver de treballar per treure dues pilotes que semblaven sinònim de gol, de Milner i Salah. Valverde va donar entrada a Semedo fregant el minut 60 de partit i va reordenar el mig del camp amb la reubicació de Sergi Roberto. El Barça es va asserenar i va tombar el Liverpool amb dos cops terminals de Messi. El primer, gairebé sense voler. El segon i la sentència, una obra d’art des de 27 metres amb el segell intransferible de Leo. Ara, toca Anfield. Un repte tot i el 3 a 0.