Les opcions de Play-Off passen per guanyar-ho tot

Totes les opcions del MoraBanc per ser a play-off passen per guanyar tot el que queda i esperar ensopegades dels rivals directes

Les opcions de Play-Off passen per guanyar-ho totFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Pot semblar un tòpic però aquest cop és més real que mai: el MoraBanc té davant seu cinc finals que ha de guanyar si vol ser als play-off de l’ACB. L’objectiu és lluny, però encara no és impossible. Podríem treure la calculadora i especular si en té prou amb tres o quatre victòries, però com que l’equip no depèn de si mateix l’única via que li podria donar l’accés a la fase final seria la de gua­-nyar-ho absolutament tot i ni així ho asseguraria. De fet, Gorka Aixàs és el primer a reconèixer que té molt mala pinta i ho fa sense pèls a la llengua. “Crec que ara mateix tenim molt poques opcions d’estar al play-off i ho hem d’assumir. Veurem el que donen de si els cinc partits que queden, però està molt costa amunt i jo, evidentment, no hi compto”, va declarar ahir el president del club.

El calendari que tenen els tricolors justifica completament les seves paraules, ja que com a mínim tres dels cinc duels són molt complicats: el dia 10 visiten la pista d’un Manresa que lluita pel mateix objectiu i ara per ara és sisè amb tres victòries més. A més, els de Peñarroya van guanyar de cinc al Poliesportiu a la primera volta. Només dos dies després arriba a Andorra ni més ni menys que el Barça i en l’última jornada, els d’Ibon Navarro van al Martín Carpena per enfrontar-se a l’Unicaja, que també va sortir vencedor del Principat i es troba en un còmode cinquè lloc. Completen el cicle que queda per al final de curs l’Obradoiro, diumenge, i el Breogán, el dia 18. La nota positiva és que dels cinc partits tres són a casa. “Són un equip dur i necessitem la nostra afició més que mai”, subratllava Moussa Diagne respecte a la visita obradoirista de diumenge.

L’opció més factible de ser als play-off és accedint com a vuitè, ja que tant Manresa com la Pe-nya, setè i sisè, són a tres triomfs i han de jugar entre si. A més, els badalonins tenen un partit més i tot i que l’han perdut se’l va endur el Tenerife, que és novè a dos triomfs del MoraBanc. A la mateixa distància es troben els de Porfi Fisac, que tenen un calendari força fàcil d’aquí al final: visiten Fuenlabrada, reben un Burgos que també té alguna opció però remota i, posteriorment, s’enfronten al Madrid. Aquest és el xoc més complicat per a ells. Finalment, viatgen a Gran Canària, una pista dura, i en l’última jornada reben el Manresa. Aquest matx pot ser decisiu per a ells, per als catalans i per al Tenerife i el MoraBanc, que busquen el vuitè lloc.

Precisament els del Bages són els que s’enfronten a més candidats a ser als play-off en aquest esprint final i el seu calendari és realment exigent. La propera jornada visiten el Baskonia, posteriorment reben el MoraBanc, que hauria d’arribar a la cita havent guanyat l’Obradoiro i sabent que ha de recuperar l’average amb els manresans –77 a 82 a Andorra–. Peñarroya i els seus van, dos dies més tard, a Badalona per jugar davant el Joventut i en l’última jornada, al Príncipe Felipe. Només el Fuenlabrada, a qui s’enfronten en la penúltima cita de la lliga, està fora dels llocs de play-off o de la lluita per entrar-hi. De fet, lluita per assegurar la permanència.

HOMENATGE A LES PRIMERES JUGADORES

En el primer dels cinc partits que el MoraBanc ha de jugar abans d’acabar la fase regular, el club retrà un merescut homenatge a les primeres esportistes que van vestir la samarreta tricolor. Al descans del duel de diumenge vinent davant de l’Obradoiro, unes trenta exjugadores sortiran al parquet del Poliesportiu per rebre una merescuda ovació. Elles són les culpables que a dia d’avui hi hagi bàsquet femení al país i al club, i així ho va agrair Gorka Aixàs: “Tot va començar als anys setanta i ara tenim l’objectiu de tenir un equip per categoria el curs 2020-2021.” El president va assegurar que “també tenim l’aspiració de tenir un sènior femení a curt termini”. Elena Sans és la màxima exponent d’un grup que es retrobarà “en un dia que serà una festa”, tal com ella mateixa reconeix. Encara en clau commemorativa, cal destacar que el MoraBanc Andorra lluirà una samarreta que recorda la que es vestia aquella època per tancar l’homenatge.

Les opcions de Play-Off passen per guanyar-ho tot

Les opcions de Play-Off passen per guanyar-ho tot

tracking