Piqué assisteix a un nou empat del seu FC Andorra (2-2)

L’FC Andorra va sumar un punt per segona setmana consecutiva, aquest cop al camp del Gavà

El Futbol Club Andorra va tornar a empatar. Per segona setmana consecutiva, els tricolors van sumar un punt dels tres possibles i aquesta vegada va ser amb Gerard Piqué com a espectador de luxe. El central del Barça, que s’havia proclamat campió de lliga la nit anterior, va ser a l’Estadi Municipal La Bòbila, on els andorrans van sumar un punt que, amb el pas de les hores, va agafar més valor. El Viladecans, rival directe en la lluita per pujar a Tercera divisió, tampoc no va ser capaç de passar de l’empat al camp del Lleida B, i la Muntanyesa va caure per 4 a 1 a Tàrrega. Això deixa els tricolors tercers i depenent d’ells mateixos per ascendir. Són a tres punts del Viladecans i el Manresa, que és el nou líder, és a quatre, amb 56. El conjunt bagenc va guanyar, també ahir, en la visita al Vista Alegre.

Ja en el partit, els del Principat es van avançar gràcies a un gol de Martí Riverola prop del quart d’hora de joc.

Tot i el bon inici de partit, el Gavà, un equip que lluita per allunyar-se de la zona perillosa de la classificació i evitar el descens de categoria, va reaccionar de manera immillorable. Als trenta minuts, Adrián Ruiz va torna a igualar el xoc en culminar una gran jugada del conjunt català. L’empat es mantindria fins al descans i els de Gabri Garcia eren conscients que tornar a deixar escapar dos punts podia significar un peatge massa alt de cara a les seves aspiracions d’ascens.

A la represa, els del Principat van obtenir el control de la pilota i del partit, tot i que no disposaven d’ocasions clares, portaven la iniciativa. En un escenari que no traduïa la superioritat en gols, el Gavà va saber aprofitar la manca de punteria visitant per capgirar el resultat i posar la por al cos dels andorrans. Joan Vázquez va veure porta al 55.

A partir d’aquest moment, l’FC Andorra necessitava, fos com fos, un gol que, com a mínim, li permetés marxar amb quelcom de terres catalanes. La recompensa va fer-se esperar molt, de fet, semblava que no arribaria i que el tàndem Gabri-Jorquera sumaria la seva segona desfeta, però Adrià Vilanova els va permetre respirar a tres minuts pel final, firmant el definitiu 2 a 2. “Aquest punt no ens deixa contents, perquè des que vam arribar hem de sumar de tres en tres, degut a la nostra situació”, reconeixia el de Sallent. “Seguim a sumar i sobretot, seguim una setmana més sense perdre”, va afegir. Pel que fa a la competició, Gabri Garcia va subratllar que “esperava un partit difícil. És un grup molt difícil i amb molta igualtat entre els equips. Els resultats són imprevisibles i quan ve l’Andorra sembla que els equips tinguin una motivació extra”.

El grup 2 de primera catalana està més disputat que mai i tot sembla condemnat a decidir-se en una últuima jornada d’infart. El Viladecans visita Prada de Moles.

EL DIA 1 DE MAIG, NOU EXAMEN CONTRA UN EQUIP DE LA PART BAIXA, ON CAL SUMAR TRES PUNTS

El Futbol Club Andorra té, aquest dimecres, 1 de maig, una nova oportunitat per retrovar-se amb la victòria. Els tricolors juguen a Lleida, al camp d’un equip que, com el Gavà, lluita per evitar perdre la categoria aquesta temporada. Després dels dos empats davant el Vilanova i el d’ahir al matí, cal que els de Gabri Garcia sumin tres punts per tornar a entrar de ple a la lluita per les dues primeres posicions. “Tenim un altre partit i ens toca seguir perquè aquests cinc partits que tenim hem d’intentar sumar al màxim possible”, reconeixia el tècnic andorrà. El duel, mirant a la classificació, hauria de caure del costat tricolor, però els equips de la part baixa es multipliquen quan oloren el perill.