Messi culmina una nova lliga

Un gol de l’astre argentí dona la victòria contra el Llevant i significa un nou títol

El Barcelona va guanyar la lliga per vuitena vegada en onze anys després de vèncer per 1-0 el Llevant al Camp Nou amb un gol de Lionel Messi que va entrar en el segon temps. Els d'Ernesto Valverde van revalidar el títol aconseguit l'any passat i ara només pensen en la Champions League. Després de quedar-se amb el primer trofeu que reparteix la temporada, el conjunt blaugrana festejarà i demà ja es posarà a treballar de cara al pròxim repte, quan aquest dimecres rebi el Liverpool per les semifinals del màxim torneig d'Europa.

El Barcelona va arrencar decidit a conquistar el títol de lliga enfront del Llevant. En els dos minuts inicials Luis Suárez va tenir les primeres oportunitats per al conjunt blaugrana però el porter visitant va saber respondre amb efectivitat. Els d'Ernesto Valverde van ser clars dominadors al Camp Nou. Van manejar la pilota per tot el camp i el van eixamplar amb Jordi Alba i Nelson Semedo per les bandes. L'absència de Lionel Messi en el primer temps va fer que els jugadors es reparteixin el protagonisme, davant un equip que no va poder fer peu durant els 45 minuts.

L'uruguaià i Philippe Coutinho van fer que Aitor Rodríguez, el porter del Llevant, es convertís en figura. Tots dos van tenir problemes per obrir el marcador, però l'espanyol va saber evitar-ho en reiterades oportunitats. El segon temps va iniciar amb el condiment de l'ingrés de Lionel Messi pel brasiler, amb la intenció de tancar la temporada de lliga el més ràpid possible. El canvi d'Ernesto Valverde va rendir els seus fruits als 61 minuts quan "La Puça" va obrir el marcador després d'una assistència d'Arturo Vidal. L'argentí va dominar amb la dreta i va definir amb l'esquerrana al pal més llunyà de Fernández, que va mantenir tant com va poder l'arc a zero.

La primera arribada del Llevant va ser als 67 minuts, quan Morales va malgastar un mà a mà davant de Ter Stegen. El capità va superar en velocitat Piqué i va definir per sobre del travesser. El Barcelona va continuar buscant el gol que sentenciés la victòria amb el seu trident ofensiu. Tant Messi, com Suárez i Dembelé van tenir les seves oportunitats però, no obstant, el marcador no es va moure i els culers van revalidar el títol que havien aconseguit l'any passat.

Els culers també es troben en la final de la Copa del Rei (el 25 de maig xocarà davant València) i en semifinals de la Champions League (es mesuraran amb Liverpool), el seu gran objectiu. Per tal raó la clau era liquidar el títol al més aviat possible i així focalitzar els seus esforços en els altres objectius. En la resta de partits de lliga es podrà donar descans als titulars per intentar un triplet que seria històric per a l’entitat blaugrana.