reportatge

El club dels 13

Axel Esteve va aconseguir el dia 6 entrar en el privilegiat grup d’esquiadors andorrans a signar un resultat de 13 punts FIS. Va ser a Courchevel, amb la victòria en el primer gegant.

El club dels 13

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només cinc esquiadors andorrans tenen el privilegi d’haver aconseguit un resultat de 13 punts FIS en algun moment de la seva carrera professional. És el club dels 13, un privilegiat grup que, fins al 6 d’aquest mes, només formaven quatre esportistes: Joan Verdú, Mimi Gutiérrez, Gerard Escoda i Vicky Grau. Ara, fa poc més de tres setmanes, se n’hi va afegir un altre: Axel Esteve.

La seva victòria al primer gegant FIS a l’estació francesa de Courchevel li va permetre entrar en el repòquer d’escollits. Esteve, amb un temps d’1’37”22, va superar l’italià Michelangelo Tentori per 0”23, guanyador del segon gegant l’endemà. Esteve creu que el resultat que va fer “mostra, en certa manera, que el treball que fem comença a donar fruits”. L’esquiador andorrà, evidentment, espera “que no sigui l’únic” resultat d’aquesta magnitud i afegeix que “el gran repte ha de ser fer un bon resultat a la Copa del Món, que és el que realment importa”, exposa.

Un repte, el d’aconseguir un resultat de 13 punts, que feia “molt que perseguia, perquè em quedava molt a prop sempre de fer-lo”. Per Esteve, “és un orgull haver entrat en la història de l’esquí andorrà” i, a més, va subratllar que cada vegada més “el nom d’Andorra ressona i van sortint molts esquiadors andor­rans amb actuacions internacionals i això és molt bo per al país”.

tracking