Impugnació

El MoraBanc decideix presentar un recurs al jutge únic de l’ACB pel triple final d’Stan Okoye de diumenge

IMPUGNACIÓFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va decidir ahir presentar finalment una reclamació davant del jutge únic de l’ACB en relació amb el triple final d’Stan Okoye, que va suposar la derrota diumenge passat del conjunt tricolor contra el Tecnyconta Saragossa. El club estava estudiant aquesta possibilitat des del mateix dia del partit i ahir va acabar prenent la decisió definitiva. Segons el comunicat que va fer públic l’entitat que presideix Gorka Aixàs, “l’escrit argumenta amb imatges de foto i vídeo que l’acció es va produir fora de temps i, per tant, no hauria hagut de pujar al marcador”, i afegeix que “per aquest motiu, poc després del partit el capità de l’equip ja va signar l’acta arbitral sota protesta”. El Tecnyconta Saragossa tindrà ara dos dies per formular al·legacions i està previst que a final de setmana o a principi de la que ve ja hi hagi una resolució definitiva.

Etiquetes:

El cap de comunicació del MoraBanc Andorra, Gabriel Fernàndez, va explicar que “hem analitzat i hem vist moltes imatges i ens portava a la conclusió que sentiríem que no hem fet bé la nostra feina si no presentàvem aquesta reclamació”, i va afegir que “ja des del primer moment sentíem que la jugada podia no ser bona i per això el capità va acabar signant l’acta arbitral sota protesta”. Per últim, el portaveu del club va destacar que “nosaltres havíem de fer-ho, i si després no ens donen la raó és una altra cosa, però ho havíem de fer pel club, pels jugadors i també per la nostra afició”. De la seva banda, el Tecnyconta Saragossa va preferir no fer cap comentari després de la consulta adreçada pel Diari.

Tot i aquesta impugnació, sembla complicat que el jutge únic de l’ACB acabi donant la raó al conjunt tricolor després que els àrbitres, sobre la pista, donessin la cistella com a bona un cop consultat l’Instant Replay. L’encarregat de prendre aquesta decisió serà el jurista basc Juan Antonio Landaberea, que va ser escollit com a jutge únic de les competicions ACB el 2016.

DUEL TRANSCENDENTAL

De la seva banda, l’equip segueix preparant el transcendent duel de dissabte contra l’Iberostar Tenerife, en què una derrota faria dir pràcticament adeu a les opcions de ser al play-off. Els canaris, de la seva banda, s’enfronten aquesta nit al Joventut en el matx avançat de la jornada 30.

ALBICY, DIAGNE I ENNIS SÓN ELS CANDIDATS DEL MORANC A L'MVP DE LA TEMPORADA

L’ACB va arrencar ahir les votacions populars per al guardó al millor jugador de la lliga regular, l’MVP Movistar, i entre els 70 candidats a endur-se el premi n’hi ha tres del MoraBanc Andorra, Andrew Albicy, Moussa Diagne i Dylan Ennis. El vencedor final d’aquest guardó sortirà de les votacions de quatre col·lectius, jugadors, entrenadors, aficionats i premsa, on cadascun d’aquest grup tindrà un 25% d’incidència sobre el resultat final. Pel que fa a la votació popular, que es va obrir ahir al migdia, els aficionats podran votar a les xarxes socials Twitter o Instagram amb el hashtag #MVPMovistar, seguit del nom del seu candidat. Durant les primeres hores de votació, el jugador més votat va ser el base argentí del Divina Seguros Joventut, Nico Laprovittola, seguit per l’aler del Saragossa Stan Okoye i pel pivot del Breogán Volodimir Gerun. Pel que fa als jugadors del MoraBanc Andorra, Dylan Ennis i Moussa Diagne estaven entre els 20 candidats amb més suport després dels primers vots registrats, mentre que Andrew Albicy estava fora d’aquest Top-20.

IMPUGNACIÓ

tracking