Reportatge

Buscant un títol d'honor

El VPC ja ha ascendit i pot proclamar-se campió de la Promoció d’Honor si guanya la final. Els tricolors només han perdut un partit des del mes de febrer

Buscant un títol d'honorVPC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El VPC Andorra va certificar l’ascens a Honor, el cap de setmana passat en imposar-se al Montréjeau per la mínima. Amb aquest resultat, els de Jonathan Xepi Garcia aconseguien pujar de categoria matemàticament després d’haver-se quedat a les portes la temporada passada i demostrant que han anat clarament de menys a més aquest curs. De fet, la plaça se l’han guanyat perquè han estat capaços de passar els vuitens, els quarts i les semifinals de les fases d’ascens on, fins ara, han hagut de tombar dos primers de grup a la fase prèvia. Si aquest diumenge tomben al tercer, el Vinassanaise, no només pujaran, sinó que seran campions.

Tot i que l’equip va deixar alguns dubtes en els primers compassos de l’exercici d’enguany, amb el pas de les jornades ha anat creixent i adquirint sensacions que es traduïen en resultats al terreny de joc.

La confirmació de l’evolució dels tricolors la trobem en una dada: només han perdut un partit durant la segona volta i va ser contra el Tolouse Lalande, campió del seu grup, que va assegurar l’ascens gràcies a aquesta primera plaça. “Hi ha hagut molta constància amb l’ambició des de principi de temporada. Si que va costar arrencar la màquina, però l'ambició ens ha ajudat molt”, explica el preparador andorrà. De fet, per ser a la final, els seus homes van haver de derrotar l’equip francès als quarts de final i trencar els precedents amb què arribaven a la cita. No els havien guanyat fins llavors.

El VPC Andorra té davant la possibilitat d’alçar el ceptre de campió, un títol que seria la culminació d’un gran any i que l’equip anhela: “Intentarem posar la cirereta amb un partit molt important per als jugadors. Tots ens hem conscienciat per intentar guanyar”, subratlla Xepi Garcia.

El del Principat té els dubtes de Thiago i Agus, lesionats, però compta amb la resta dels integrants

per enfrontar-se a l’únic equip també invicte en aquestes fases.

tracking