ACB Lliga Endesa

El MoraBanc cau a Vitòria i es complica la presència al play-off (84-82)

El MoraBanc Andorra cau a la pista del Baskonia als últims instants tot i no fer un partit especialment bo

El MoraBanc cau a Vitòria i es complica la presència al play-off (84-82)ACB PHOTO / A. BOUZO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va sumar ahir la segona derrota consecutiva a l’ACB a la pista del Kirolbet Baskonia en un duel en què el conjunt d’Ibon Navarro va tenir opcions de victòria tot i no fer un gran partit, i que es va acabar escapant per la diferència al rebot, especialment l’ofensiu.

Els tricolors van entrar totalment freds al partit amb tres pilotes perdudes gairebé seguides durant els primers atacs, i sort en van tenir que el Baskonia tampoc va tenir un inici especialment lúcid fins que va aparèixer Shields per donar una primera diferència de cinc punts pel conjunt local. I just en aquest moment, va aparèixer Rafa Luz, que s’enfrontava a un dels seus exequips, i que va mantenir viu al MoraBanc al tram final del primer quart amb set punts seguits per tancar el primer període amb una diferència mínima (20-18).

I d’ex a ex, i un triple d’un altre dels tricolors que havia militat al Baskonia, David Jelínek, situava per primer cop el MoraBanc al davant a l’inici del segon quart. Però a partir d’aquí, el MoraBanc va tornar a mostrar-se espès, sense idees en atac, i tornant a perdre excessives pilotes. Tot això, sumat als rebots ofensius que van donar segones oportunitats al conjunt basc, va fer que els de Perasovic agafessin una màxima diferència de nou punts amb el 37-28 al tram final dels segons deu minuts, una renda que es va ampliar fins als 11 punts amb una penetració de Shengelia que va posar el 42-31 just abans de passar pel vestidor.

El Baskonia va obrir la segona meitat amb un triple de Sharon Shields que el situava 14 amunt, però els tricolors no van tirar la tovallola es van mantenir dintre del partit amb un parell de triples de Shurna i un altre d’Albicy, a més de la feina de Diagne a la pintura, i tot i no fer un partit especialment bo, van arribar als deu últims minuts a només cinc punts del Baskonia (57-52).

Els bascos volien enllestir el matx per la via ràpida abans d’una setmana important per ells amb el play-off de quarts de final de l’Eurolliga, i el MoraBanc seguia aguantant, tot i cometre algunes errades difícils de comprendre, com permetre que Shengelia agafés el seu propi rebot ofensiu després de fallar dos tirs lliures i esmaixar sense cap tipus d’oposició. Però tot i errors com aquests, els tricolors van estar ben vius fins el final, i una cistella de Jelínek a 1’41” pel final -deixava els d’Ibon Navarro a només dos punts (78-76).

Una cistella de Shengelia i un tir lliure de Marcelinho Huertas complicava el matx amb el 81-76 a 40 segons per al final, i Diagne escurçava diferències, però de nou, un rebot ofensiu en un tir lliure deixava el matx sentenciat i el triomf al Buesa Arena, tot i un triple final de Jelínek ja sense opcions de triomf.

La lluita pel play-off segueix, però en cada duel que passa i no es guanya, la història es complica per als tricolors. La setmana vinent l’equip no pot tornar a fallar perquè afronta un duel directe contra el Saragossa a casa.

El MoraBanc cau a Vitòria i es complica la presència al play-off (84-82)

tracking