Esquí de velocitat

Origone i Backlund guanyen la primera Copa del Món

L’esquiador italià va vèncer a la penúltima prova del curs i acaricia el títol, i la sueca va certificar el triomf a la general

Origone i Backlund guanyen la primera Copa del MónARXIIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pista Riberal de Grau Roig a Grandvalira va acollir ahir la primera de les dues cites de la Copa del Món de quilòmetre llançat que va tenir la victòria de l’italià Simone Origone, en categoria masculina, i de la sueca Britta Backlund en dones.

A la cursa masculina, el màxim favorit va complir els pronòstics i es va acabar imposant amb una velocitat de 176,42 quilòmetres per hora i acaricia el seu 11è Globus de Cristall de campió de la general de la Copa del Món. El corredor transalpí es va acabar imposant als austríacs Manuel Kramer (176,37 km/h) i Klaus Schrottshammer (175,12 km/h). Per la seva banda, l’esquiador madrileny d’origen britànic, Jan Farrell, va finalitzar dintre del Top-10 amb un novè lloc. La cursa celebrada ahir a Grau Roig va suposar el debut de Marc Oliveras en aquesta disciplina amb una 17a posició final amb un registre de 168,27 quilòmetres per hora. A la prova femenina, Britta Backlund es va endur el triomf amb una velocitat de 173,84 km/h i va certificar matemàticament la seva victòria a la general de la Copa del Món. La segona posició a la prova d’ahir va ser per a Valentina Greggio (171,03 km/h), i Lisa Hovland-Uden va tancar el podi (170,35 km/h).

Avui es disputarà la segona de les curses de la Copa del Món de quilòmetre llançat en què es decidirà el campió de la general masculina de l’especialitat.

CLASSIFICACIÓ

CATEGORIA

1. Simone Origone (Itàlia) 176,42 km/h

2. Manuel Kramer (Àustria) 176,37 km/h

3. Klaus Schrottshammer (Àustria) 175,12 km/h

17. Marc Oliveras (Andorra) 168,27 km/h

tracking