Gesta del VPC, que venç el Toulouse i és a semifinals (17-31)

Els andorrans es van imposar al Tolouse Lalande i es van assegurar un lloc entre els quatre primers del campionat

Gesta del VPC, que venç el Toulouse i és a semifinals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El VPC Andorra ja és equip de semifinals a la Promoció d’Honor. Els homes de Jonathan Xepi Garcia es van imposar, ahir a la tarda, al Tolouse Lalande i van fer un pas més cap a l’ascens de categoria. Després de quedar-se a molt prop de ser a Honor, la temporada passada, aquesta segueixen avançant amb pas ferm cap al somni que persegueixen des de l’inici de curs.

Etiquetes:

El matx es va disputar a Tarascó, un camp neutral i va ser una batalla de vuitanta minuts. Els precedents ja ho havien deixat clar: s’enfrontaven el primer i el segon millor equip del grup 1 de la competició i, fins ahir, el Lalande s’havia endut els dos cara a cara per un i tres punts de diferència. De fet, van ser els dos duels directes els que van acabar determinant que siguin els francesos els que a dia d’avui tinguin assegurades una de les cinc places d’ascens. Les quatre restants són per als tres líders dels grups 2, 3 i 4 de la fase regular i, la que queda, serà per a l’equip que més lluny arribi en aquestes fases d’ascens, fora d’aquests quatre. Només han arribat a semifinals els tricolors i l’AS Marciacaise. Tant l’Etoile Sp Vinassanaise com l’US Montrejeau ja són equips d’Honor.

Amb el triomf d’ahir, per tant, el VPC ha passat a ser un dels favorits per endur-se-la, però tal com va reconèixer Xepi Garcia, “queden dues passes, però són dues passes molt grans”. L’únic escenari que evitaria als andorrans haver d’arribar a la final i fins i tot, haver-la de guanyar, seria que fossin l’únic dels quatre semifinalistes que no va ser campió de grup. Això els garantiria l’ascens, igual que jugar la final contra un primer. Ser entre els dos millors, s’ho jugaran diumenge vinent davant l’US Montrejeau i també a camp neutral.

Pel que fa al duel davant el Tolouse Lalande, la diferència en el marcador final no reflecteix l’extrema igualtat i tensió que hi va haver en tot moment. A la primera meitat es va arribar amb un empat a dotze punts, que ho deixava tot per resoldre a la segona.

La represa va mantenir la tònica i de fet, va fer apujar els decibels, ja que el frec a frec s’allargava i el cronòmetre conduïa el xoc a un final a cara o creu. Després que en els dos enfrontaments anteriors entre francesos i andor-rans la moneda caigués sempre del costat del Tolosa, ahir va arribar l’hora del VPC. L’últim assaig del partit va ser tricolor i el rival no va poder fer res per evitar una desfeta que el deixa sense opcions de ser campió, tot i saber que ja han pujat.

Tot just acabat el duel, Jonathan Xepi Garcia no podia amagar la seva satisfacció: “Estic molt content de la feina i el coratge que han demostrat els jugadors en tot moment.” Una de les claus del matx va ser el control de les emocions, que ahir van ser clarament favorables als del Principat. “Era un partit d’alta tensió, calia controlar els nervis i crec que avui [per ahir], els hem controlat millor nosaltres”, reconeixia el tècnic.

La nota negativa de la tarda la van donar Thiago i Agustín González, que van acabar lesionats. El pronòstic del primer s’ha de confirmar però tot apunta que podria tenir afectats els lligaments creuats, per tant està descartat per a les semifinals. El segon és dubtós, però Xepi Garcia no era gens optimista al respecte.

Pel que fa al proper rival, el Montrejeau, l’andorrà va reconèixer que “és un equip que no coneixem de res”.

tracking