L'equip nacional tanca la Copa del Món amb dos top 30 a Itàlia

Gerber Martin va acabar en 25a posició i Sergi Casabella, en la 30a després de completar una gran carrera

L’equip nacional d’esquí de muntanya va tancar la participació a la Copa del Món d’enguany a Brenta, als Alps italians, amb dos brillants top 30 a la cursa individual. Els corredors que els van firmar van ser Gerber Martin i Sergi Casabella. El primer va creuar la línia de meta en 25a posició i en una hora, quaranta minuts i trenta-nou segons. El segon va acabar en el 30è lloc, gràcies a un cronòmetre d’una hora, quaranta-dos minuts i cinquanta-sis segons.

La participació andorrana la van completar David Albós, 33è; David Pérez, 35è i Carles Serra, que va ser 36è. D’aquesta manera, tots tres es van situar en el top 40.

Gerber Martin va explicar després de competir, que “estic content perquè tenia l’objectiu d’entrar al percentatge que ens demana la federació. Crec que a la cursa hi havia tres punts clau: un era l’estat físic, la tècnica a la baixada i l’estat mental, sobretot amb la quantitat d’abandonaments que hi ha hagut”. Cal destacar que fins a vuit corredors no van arribar a la meta. “Els corredors que som més tècnics i que mentalment estem més forts, hem fet un pas endavant”, va sentenciar.

Casabella, de la seva banda, va deixar clar que “estic ben content per la cursa que he fet. Des del principi he intentat sortir una mica fort i enganxar-me al gran grup”. El seu 30è lloc a la general, li va valer per ser onzè en categoria Espoir.

Xavi Comas, seleccionador, es va felicitar del final del combinat nacional: “És un bon final de la Copa del Món, la cursa ha estat tècnica i amb baixades dures.”