Samu Ponce, 40è al Tour de Tailàndia

L’etapa també es resol a l’esprint, amb triomf del coreà Park Sang-hoon

La segona etapa del Tour de Tailàndia es va resoldre a l’esprint, final esperat pel pilot i on Samu Ponce va treballar la seva 40a posició. L’andorrà, que també assoleix el mateix lloc a la classificació general, va entrar en l’arribada massiva amb el mateix temps que el guanyador, el coreà Park Sang-hoon, amb 4 h 21’12”.

L’etapa, de 182 quilòmetres, es va fer llarga, amb més de quatre hores de cursa i, a diferència de la primera etapa, es van pujar dos ports curts que no van ser suficientment selectius per evitar una altra arribada a l’esprint. Fins al quilòmetre 40 no es va produir una escapada de sis corredors i Samu Ponce i la resta dels seus companys de l’Interpro Cycling van intentar en diverses ocasions col·locar-se en la lluita, però no van tenir sort. Després del control de l’equip del líder en tota l’etapa, el Nippo Vini Fantini Faizane de l’italià Giovanni Lionardi, es va repetir l’arribada massiva per resoldre l’etapa. Una jornada que per a Ponce va servir per “evitar grans riscos i estar col·locats al davant”. Ponce és 40è a la general a 14 segons del líder i a 6 segons del tercer classificat.

Avui té lloc la tercera etapa, de 197,2 quilòmetres. Es tracta de l’etapa reina del Tour de Tailàndia amb sortida i arribada a Nan. El recorregut compta amb sis pujades al tram central, tres de les quals puntuables, que haurien de trencar l’ordre del gran grup i motivar els moviments entre els favorits a la classificació general. Pel ciclista andorrà, “per les altes temperatures, la hidratació, l’alimentació i tenir unes bones cames seran factors vitals”.