curses de muntanya

La Jorma Urban Trail vol arribar als 500

El comú d’Escaldes destinarà 1 euro per dorsal venut a l’associació Aigua de Coco

“És un repte ambiciós, però assumible.” Pel conseller d’Esports del comú d’Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova, la gran il·lusió d’enguany dels organitzadors de la Jorma Urban Trail és arribar “als 500 participants”. Vilanova va recordar que el primer any van participar 274 corredors i l’any passat, 397, i que en cas d’arribar al mig miler significaria “un creixement del 25 per cent”. El 25 de maig se celebra la tercera edició d’aquesta prova escaldenca, puntuable per a la Copa d’Andorra de curses de muntanya, que ahir va ser presentada. Enguany, la prova tindrà un vessant solidari i es destinarà un euro de cada dorsal venut a l’associació Aigua de Coco.

La prova posa sobre la taula tres circuits diferents, que combinen l’alta muntanya amb l’espai urbà, de 5, 10 i una mitja marató de 21 quilòmetres. Marc Casal és, en aquesta tercera edició, el cap de cartell de la cursa i va comentar que a la Jorma Urban Trail “pots venir en família, amb nens, i és accessible per a tothom”. A més, el vigent campió de la prova va apuntar que aquest aspecte fa que la cursa “es diferenciï de la resta de les de la Copa d’Andorra”. En aquesta edició també s’han inclòs algunes modificacions en el recorregut. La cursa vermella, la de 21 quilòmetres, puja fins a Entremesaigües, el refugi de Font Verd, baixa per Coll Jove, el pla de Sant Miquel d’Engolasters fins arribar al pont de la Tosca. La mitja marató acumula 1.400 metres de desnivell, uns 600 la mitjana i uns 260 la prova de 5 quilòmetres. Les inscripcions es van obrir ahir i la recollida de dorsals es farà divendres 24 de maig.