Sense andorrans

L’FC Andorra presenta contra el Júpiter un onze orfe de futbolistes nacionals i el projecte rep les primeres crítiques

Sense andorransTWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La dolça situació esportiva de l’FC Andorra -l’equip s’apropa cada cop més als primers llocs de la classificació i ho fa amb un futbol brillant i resultats excel·lents- ha trobat les primeres veus discordants. Malgrat la bona línia i la traçada ferma que dibuixa l’equip, dissabte contra el Júpiter es va produïr un fet que ha provocat que un factotum del futbol del país com Ildefons Lima esclatés a les xarxes socials. En l’onze inicial que va sortir a Prada de Moles no hi havia cap futbolista andorrà i el veterà central va piular aquest tuit. “Sincerament, no esperava veure una alineació de l’FC Andorra sense cap andorrà el primer any i a Primera Catalana... Esperem que hagi sigut una casualitat”.

Per diferents motius, davant del Júpiter no eren a la convocatòria Ludo, Cristian, Cervós, Aláez , Xisco Pires ni Emili i van participar durant la segona part Bové, Álex Martínez, Pujol i Marc Ferré, “amb el partit ja sentenciat”, comenta Lima. El capità de la selecció explica que “sabem que el projecte es va dissenyar per assolir uns objectius, per pujar de categories, però crec que a primera catalana hauríem de veure andorrans a l’equip inicial”. El central de l’Inter Escaldes es mostra dolgut i molest per la situació i assegura que “no em serveix que diguin que hi ha hagut partits de la selecció i que alguns necessitaven descans. Ja vaig comentar a alguns companys que aquest any ja veuríem un onze sense andorrans i ja ha passat. És molt trist i em sap molt greu”. Lima recorda que “crec que feia més de 20 anys que no passava això i fins i tot a l’època de Segona B hi havia andorrans”. El jugador afegeix que “el futbolista andorrà té el nivell que té, això està clar, però aquesta és una situació que l’entendria a Segona B o Segona A, però no a Primera Catalana”. Lima entén que l’absència de jugadors del país a l’onze incial acabarà arribant per selecció natural i que no cal prescindir-ne ara. “Ja sé que els andorrans no tenim nivell per jugar a Primera Divisió, però si a Primera Catalana ja comencem a deixar fora els de casa, malament. Cal una mica de tacte”. Ilde assegura que “el projecte pot fer molta gràcia, pot agradar que et vingui a veure Piqué, però si no compten amb tu potser ja no et fa tanta gràcia”. A més, com a soci del club, de l’FC Andorra, Lima va estar present a l’assamblea on es va anunciar l’acord. “Allà ja ens van enganyar perquè ens van dir que hi hauria pocs canvis i no tenir cap andorrà a l’equip inicial no em semblen pocs canvis”, afirma. Fins i tot, va subratllar el capità del combinat nacional que “això perjudica la selecció i ja comença a ser un projecte desarrelat d’Andorra”, va incidir. En aquest sentit, però, Ilde va deixar clar que “no nego que el projecte és interessant, és evident. Si no hagués arribat un inversor com aquest no es podria mai arribar als objectius que s’han plantejat. Només demano una mica de carinyo pel jugador nacional”.

L'EQUIP DEPÈN D'ELL MATEIX PER SER SEGON DESPRÉS DELS EMPATS DELS RIVALS

El Futbol Club Andorra depèn d’ell mateix per acabar segon. Els seus rivals directes en la lluita per la plaça que dóna accés al play-off d’ascens, el Manresa i la Muntanyesa, van deixar escapar punts aquesta jornada en empatar els seus partits i deixen els tricolors en una molt bona situació. Els de Gabri tenen dos partits menys que la resta d’integrants del grup 2 de primera catalana i són a cinc punts dels bagencs i els barcelonins. Tots dos empaten a 49 punts i ara mateix el segon lloc l’ocupa el Manresa. La Muntanyesa és tercera. En qualsevol cas, els de Gabri Garcia necessiten guanyar tot el que els queda si volen optar a ser equip de tercera divisió la temporada vinent.

Sense andorrans

tracking