ACB Lliga Endesa

Victòria a Guipúscoa (72-84) per dormir al vuitè lloc

El MoraBanc Andorra agita la lluita pels ‘playoffs’ amb una victòria vital i sòlida a Sant Sebastià

Victòria a Guipúscoa (72-84) per dormir al vuitè llocACB PHOTO

Amb les absències d’Stevic i Walker i l’afegit de la indisposició de Diagne, el repte d’Illumbe no semblava plantejar un escenari idíl·lic per al MoraBanc Andorra. La vareta màgica de Burjanadze, pal de paller de la curta seqüència guanyadora del Delteco Guipúscoa, amenaçava el grup de Navarro, convençut de bufar les espelmes dels cinc anys del retorn a l'ACB amb una victòria.

Es presentava l’equip andorrà a Sant Sebastià amb l'energia reconfigurada i disposat a tramitar el partit amb èxit. Les intencions, però, no van semblar cristal·litzar fins al tram final del primer quart, quan el MoraBanc va aixecar un parcial de 5-0, amb un triple de Vitali i una acció a la pintura de Jordan (11-12). Enganxats al talent de Beqa -8 punts al primer quart- i Nevels, el guipuscoans van prendre la iniciativa, van tallar el parcial i van obrir el primer forat seriós (19-12). Les errades i les petites desconnexions facilitaven que el Delteco s’apuntés l’assalt inicial (21-16). Obligats a agitar el paisatge, Sané, Shurna i Vitali destapaven la mànega amb tres dianes psicològiques des dels 6.75 i els tricolors arrodonien un parcial de 2-17 de sortida (23-33). El MoraBanc repuntava en defensa i desplegava la inquietud al cos d’Illumbe, quan Shurna tornava a enfocar el cèrcol i Sané es treia un tap descomunal. Sergio Valdeolmillos, tècnic local, va cridar els seus a capítol per aturar el ritme vertiginós dels andorrans, que no només no es deixaven intimidar per l’efecte sinó que ampliaven els cops de martell a la línia de flotació basca. Un parcial de 5-0, però, permetia descomptar als guipuscoans i a Navarro demanar un temps mort per cargolar l’equip i anar a l’interludi amb un coixí de 9 punts (35-44). La suma de Shurna, Vitali i Jordan, esplèndids, va tenir la influència en el joc que demanava la reacció. Només Sekulic -14 punts a la primera part- i la rauxa de Burjanadze semblaven posar en dubte el govern andorrà.

La tornada de vestidors va mantenir el focus sobre els mateixos protagonistes i Shurna, Vitali i Albicy estiraven el marcador fins a aconseguir la màxima diferència (35-50) amb un parcial de 0-9 de sortida. Rafa Luz, amb un nou triple, i Jordan, amb una altra xapa, s’afegien a la festa. El Delteco es resistia a claudicar, va aplicar un parcial de 5-0 i es col·locava nou a sota (46-55). El base brasiler del MoraBanc es va descamisar a la tercera entrega i al seu capítol anotador -17 punts- va afegir tres assistències per cadenar el penúltim quart (53-67). Les bones sensacions les capitanejaven Jelinek i Vitali i l’equip de Navarro augmentava les seves opcions amb un +18 (60-78) que ofegava qualsevol rampell de fe del quadre guipuscoà, amb Blagota Sekulic, disfressat de quixot, intentant fer la guerra pel seu compte. A Upshaw li va venir de gust sortir a la foto i va acomiadar el partit amb dues esmaixades que posaven la cirereta a una victòria vital per incendiar la zona de playoff (70-84). Divendres, al Poliesportiu, arriba el València.