Esquí

Triple podi a l'eslàlom de Baqueira Beret

Carla Mijares i Axel Esteve van acabar en segon lloc, i Sissi Hinterreitner va finalitzar tercera

Triple podi a l'eslàlom de Baqueira BeretFAE

Nova jornada positiva per a la Federació Andorrana d’Esquí als Campionats d’Espanya que se celebren aquests dies a Baqueira Beret, on ahir la delegació andorrana va aconseguir un total de tres podis a l’eslàlom, amb Axel Esteve i Carla Mijares en segon lloc, i amb Sissi Hinterreitner pujant també al calaix amb una tercera posició.

A la cursa femenina, la victòria va ser per a l’espanyola Núria Pau, que va dominar tant la primera (51”11) com la segona mànega (52”23) i que va cloure la cursa amb un registre d’1’43”34, imposant-se amb autoritat a la resta de competidores. Carla Mijares va ser segona amb un temps final d’1’45”23, a 1”89 de la vencedora, després d’acabar en segona plaça a la primera mànega (51”53), i en tercera plaça a la segona baixada (53”70). A l’últim calaix del podi va ser-hi Sissi Hinterreitner, que va aconseguir un crono total d’1’45”88, a més de dos segons de Pau, després de ser tercera a la primera mànega (51”78) i vuitena a la segona (54”10).

Dintre del Top-10 també va ser-hi Clàudia Mijares, que va aconseguir la setena plaça a l’eslàlom dels Campionats d’Espanya amb un temps d’1’46”72, a 3”38 de la vencedora de la prova. La gran de les germanes Mijares va tancar la primera mànega en la vuitena plaça, mentre que a la segona va ser quarta. De la seva banda, Xènia Rodríguez va quedar a tocar de les deu primeres posicions i va cloure la cursa en 11a posició amb un temps final d’1’49”66. Per últim, ni Jessica Alonso ni Zoe Ramírez van acabar la cursa.

Pel que fa a la prova masculina, Alejandro Puente va vèncer amb un registre d’1’38”38, després d’imposar-se a totes dues mànegues, i el segon lloc també va ser per a un esquiador espanyol, Albert Ortega, a 0”42 del triomf. L’últim lloc del podi va ser per a Axel Esteve amb un temps global d’1’39”28 que va deixar-lo en tercera posició. L’andorrà va tancar la primera mànega en cinquè lloc (50”06), però a la segona va millorar fins a obtenir el segon millor temps (49”22) amb una baixada amb què va tancar la cursa als llocs d’honor. Esteve no va ser l’únic representant de la FAE dins dels deu primer llocs, ja que Àlex Rius va quedar-se a tocar del podi i va ser quart a 1”58, Robert Solsona va ser vuitè a 3”39, i Xavi Cornella va creuar la meta en desè lloc a 4”13 del vencedor. També van acabar la cursa Quim Rodríguez (17è), Robert Ferrari (22è), Albert Torres (38è), Ivan del Moral (39è) i Marcos Argüelles (42è). Ty Acosta, Matías Vargas, Xavi Salvadores, Tomás Mijares i Pol Robert no van completar la prova a Baqueira Beret.

AGUARELES TANCA LA COPA DEL MÓN AMB UN DESÈ A LA QUALIFICACIÓ

Carles Aguareles va tancar ahir la Copa del Món amb una desena plaça a la seva mànega qualificació de slopestyle disputada ahir a la ciutat Suïssa de Silvaplana. El rider del Principat va fer 74,50 punts a la primera mànega, mentre que a la segona no va millorar i va sumar 24,75 punts. Amb aquesta puntuació, Aguareles va quedar-se a poc més de deu punts de la cinquena plaça de la seva eliminatòria, l’última que donava accés a la final. Sumant les tres sèries qualificatòries, l’esquiador de la FAE va tancar la prova en 31è lloc de 76 participants. Després de la prova, el seu entrenador, Josep Gil, va assegurar que “ha esquiat com ha d’esquiar i ha fet la ronda que porta treballant els últims anys”, a més, va afegir que “ens quedem amb bon sabor de boca, ja que és l’última Copa del Món, i veiem que pot arribar i que pot estar a dalt”.