Perico Delgado serà homenatjat a La Purito

La prova andorrana celebrarà la cinquena edició el 4 d’agost i l’exciclista serà al Principat per presenciar-la

Perico Delgado serà homenatjat a La Purito

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ex-ciclista professional Pedro Delgado, més conegut com a Perico Delgado, ha estat l’esportista escollit per ser homenatjat a la cinquena edició de La Purito Andorra. La prova d’enguany se celebrarà el 4 d’agost.

Pedro Delgado va marcar una època en el món del ciclisme, en guanyar el Tour de França del 1988 i les voltes a Espanya del 1985 i 1989. Va néixer a Segòvia el 15 d’abril del 1960.

L’exciclista serà al Principat aquest estiu per rebre l’esmentat reconeixement. “És un plaer que La Purito em faci un homenatge”, reconeixia. A més, Delgado afegia “que Purito vulgui que hi sigui, en un territori ciclista i que cada dia ho és més, em fa molta il·lusió, com seguir promocionant el ciclisme a Andorra i rodar per aquells ports”.

La Purito Andorra té tres recor­reguts diferents. El primer, que consta de 145 quilòmetres i un desnivell de 5.200 metres, corona el coll de la Rabassa, el coll de la Gallina i l’alt de la Comella. A més, cadascun té un horari límit que els ciclistes han de complir si volen seguir comptant dins els barems de classificació establerts per l’organització.

El segon recorregut té una distància de 80 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu. El tercer i últim traçat és el més curt de tots i s’allarga fins a 28 quilòmetres, amb un desnivell de 1.700 metres. El punt de sortida de tots és el mateix: l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià de Lòria.

tracking