Hinterreitner és 3a al gegant de Baqueira

La prova s’emmarca dins el Campionat d’Espanya i Xavi Salvadores va ser quart en nois

Hinterreitner és 3a al gegant de BaqueiraFAE

Sissi Hinterreitner va pujar al tercer calaix del podi en el gegant celebrat ahir a l’estació de Baqueira Beret. Amb aquest resultat, l’andorrana es va penjar el bronze en el Campionat d’Espa­nya d’aquesta disciplina.

Gràcies a un temps de 2’16’’35, l’esquiadora del Principat va superar la majoria de les seves rivals, però no va poder amb Núria Pau, que va creuar la línia de meta amb 2’15’’40. De fet, el primer lloc va estar molt disputat, perquè Inda Garin, també espanyola, va aturar el rellotge a només deu centèsimes de la seva companya.

En clau andorrana, el segon millor resultat el va firmar Carla Mijares, que va acabat dotzena. Només dues places per darrere seu va arribar Clàudia Mijares. Zoe Ramírez va finalitzar quinzena. Xènia Rodríguez, per la seva banda, va cloure en dinovena posició, mentre que Jèssica Núñez no va poder acabar la competició en quedar-ne fora a la segona mànega.

Les bones notícies per als esquiadors de la FAE a Baqueira, van seguir en categoria masculina. Tot i no poder entrar al Top-3, Xavi Salvadores va signar un meritori quart lloc, gràcies a un temps de 2’16’’03. L’andorrà es va quedar a poc més d’un segon del millor de la jornada, l’espanyol Aingeru Garay, que va baixar en 2’14’’84.

La resta d’esportistes del Principat van oferir un nivell força notable. Robert Solana va ser setè, a més de dos segons del primer lloc, mentre que Marc Oliveras va arribar a més de tres segons, que li van valer per acabar onzè. Només una plaça per darrere va entrar Quim Rodríguez. Més enrere, Xavi Cornella i Ty Acosta van colar-se al Top-30, amb el 20è i el 26è lloc, respectivament. Robert Ferrari va ser 32è, Tomàs Mijares, 35è, i Marcos Agüareles, 57è. Encara en clau nacional, no van acabar la prova els següents esquiadors: Roger Bartumeu, Axel Esteve, Albert Tor­res, Bartumeu Gabriel, Matías Vargas, Àlex Rius i Ivan del Moral. Avui es disputarà l’eslàlom, també a Baqueira.

La FAE també va estar representada al Nacional francès. Allà, Cande Moreno va firmar la 27a posició, aturant el cronòmetre en 1’23’’95, a més de quatre segons de la francesa Romane Miradoli, que va enfilar-se al primer calaix del podi.

L’esquí andorrà va tancar la seva participació de la jornada d’ahir amb els primers entrenaments de Carles Aguareles. El del Principat es troba a Silvaplana, Suïssa, per disputar la Copa del Món d’slopestyle. El seu debut a la competició serà avui, quan a partir de les 9.15 hores participi a les classificatòries.

JORNADA D'ENTRENAMENTS AL TOTAL FIGHT

El Grandvalira Total Fight va alçar el teló ahir amb la primera jornada d’entrenaments. Des de primera hora del matí els millors surfistes de neu del planeta en la disciplina de freestyle van poder provar les instal·lacions de l’snowpark del Tarter. Entre ells hi havia els andor­rans Sergi Vinyals i Xavi Rodríguez. El responsable de l’esdeveniment, Enric Bonvehí, va destacar que “ha estat una jornada fantàstica i amb una temperatura ideal. De fet, ja s’han pogut veure els primers trucs de nivell i tant els nois com les noies han pogut provar tots els mòduls”. La competició oficial arrenca avui. A partir de les 9.30 hores es realitzaran les classificatòries masculina i femenina, on passaran ronda 8 i 4 riders, respectivament.