Trial

El Mundial de trial 'indoor' torna al país

El 27 d’abril el Poliesportiu acollirà una cita que per a Toni Bou “seria increïble tenir cada any”

El Mundial de trial 'indoor' torna al paísCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra tornarà a acollir una cita del Mundial de trial indoor, actualment X-Trial, 16 anys després. Llavors, el 2003, la prova es va disputar al Palau de Gel, a Canillo, mentre que enguany l’espectacle serà al Poliesportiu d’Andorra el 27 d’abril.

La seu d’Andorra Turisme va acollir ahir la presentació de la prova, que va comptar amb la presència del pilot resident Toni Bou, que va assegurar que “és un gran honor poder córrer en indoor a Andorra”. A més de Bou hi van ser presents la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, la presidenta de la Federació Motociclista d’Andorra, Natàlia Gallego, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Butzaku, i el director general de 2Play, l’empresa promotora del Mundial indoor, Josep Vergel.

El multicampió del món els va llançar un guant a tots i va manifestar que “seria increïble poder tenir una cursa del Mundial cada any aquí, a Andorra”, una proposta que va ser ben acollida per les autoritats. Tot i admetre que no hi ha hagut converses o negociacions per seguir més enllà d’aquesta edició, Conxita Marsol va admetre que “nosaltres sempre estem oberts a parlar d’aquests tipus d’esdeveniments, ens agradaria que fos un èxit, i mentre estiguem aquí hi donarem suport”, una postura similar a la de Betim Budzaku, que va declarar que “estem oberts a seguir amb aquestes possibilitats”, tot i que tots dos van reconèixer que tot dependrà de les properes eleccions, tant generals com parroquials.

Des de la Federació Motociclista d’Andorra, Natàlia Gallego va explicar que una prova com aquesta “és un repte de muntatge, perquè les zones acostumen a ser de formigó, i al Poliesportiu hauran de ser diferents per no fer malbé el parquet”. Pel que fa a l’empresa promotora, 2Play, Josep Vergel va destacar que “quan vam començar amb l’X-Trial vam pensar que havíem de fer una cursa a Andorra”, i va afegir que “hem intentat convertir aquest esdeveniment en un espectacle per recuperar un públic que començava a abandonar aquesta disciplina”.

L’X-Trial d’Andorra la Vella comptarà amb nou pilots, i, a més de Bou, que ja és matemàticament campió i rebrà al país el trofeu de guanyador de la general, hi seran altres noms com Adam Raga, Jaime Busto o Benoit Bincaz. El Poliesportiu d’Andorra tindrà una capacitat de 2.456 espectadors per a aquesta cita i les entrades es poden comprar a través de la pàgina web del Mundial indoor, X-Trial.

tracking