Reportatge

Rei també en BTT

Joaquim ‘Purito’ Rodríguez no només ha guanyat curses en car­retera, també ha triomfat a la Cape Epic, celebrada a Sud-àfrica

Rei també en BTTJ. R.

En el seu moment, Joaquim Purito Rodríguez va ser el primer ciclista professional que es va instal·lar al Principat per millorar el rendiment i posteriorment en van venir uns altres. Durant l’etapa en actiu va aconseguir diverses victòries sobre l’asfalt, però aquesta setmana n’ha aconseguit una sobre ter­ra que també s’ha convertit en força especial.

El resident va disputar, juntament amb el medallista olímpic, quatre cops campió del món i tres d’Europa José Antonio Hermida, la Cape Epic, una de les curses de bicicleta de muntanya més dures del món, que es fa a Sud-àfrica. Al llarg de vuit dies els corredors havien de recórrer més de 630 quilòmetres amb 16.650 metres de desnivell positiu. Unes dades que converteixen la Cape Epic en una de les proves més importants del panorama de la BTT juntament amb la Titan Desert.

Després de les dues participacions anteriors, enguany el Purito i Hermida van tenir èxit i es van endur la cursa en la categoria Master després de més de 29 hores sobre la bicicleta, amb més d’una hora de marge respecte als principals competidors.

Però Purito Rodríguez no era l’únic consegut, ja que a la cursa també hi va participar el pilot de MotoGP que també resideix al país Aleix Espargaró. En el seu cas, feia parella amb el youtuber Ibon Zugasti i van ser 29ns a la general. En canvi, el corredor del Principat Miguel Lorenzo va abandonar i no va poder acabar la cursa.