preeuropeu 2020

La selecció claudica davant Islàndia (0-2)

Un bon Andorra claudica davant Islàndia a l’estrena de la fase de classificació per a l’Euro 2020

La selecció claudica davant Islàndia (0-2)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La metamorfosi d’Islàndia és el resultat d’un pla perfecte. Fa 12 anys va caure humiliada a Liechtenstein (3-0) i del coratge i la voluntat va arribar el progrès i la seva reinvenció. El treball pacient enfocat a ensenyar a jugar millor una nova generació de futbolistes va tenir el premi de disputar una fase final d’una Eurocopa i d’un Mundial. Tot i estimbar-se a la darrera Lliga de les Nacions, la seva obra ja havia robat el cor d’Europa. Posats a somiar, el nòrdic pot ser un bon mirall on Andorra es pugui reflectir en un futur. La passada Lliga de les Nacions havia atorgat a Andorra el privilegi d’acabar immaculat a l’Estadi Nacional. Una fita que ahir al vespre Islàndia va arxivar al disc dur.

La selecció va desprecintar la fase de classificació de l’Eurocopa 2020 amb una derrota (0-2) que entrava dins de la normalitat però que demostra una vegada més que el grup de Koldo segueix el seu camí per retallar diferències davant combinats més potents. Andorra va perdre, però les sensacions van ser prou satisfactòries. La posada en escena no va suposar cap sorpresa. Islàndia va monopolitzar la pilota i amb un joc estètic superava amb facilitat les dues primeres línies andorranes. La selecció encotillada amb una nombrosa i ben ordenada defensa intentava no deixar cap esquerda i tenir sota vigilància extrema Gylfi Sigurdsson, el talentós futbolista de l’Everton. Una centrada de Gudmudsson que es va passejar per davant de Gomes i una rematada poc acadèmica de Finnbogason, que va marxar per sobre del travesser, van suposar els primers avisos d’Islàndia. Andorra estava disposada a fer saber que jugaven al Nacional i amb el recurs ofensiu de gravitar sobre Cristian Martínez, la invenció del jugador de ­l’FC Andorra carriler al seu club- va ser determinant per plantar-se un parell de vegades davant Halldórsson. El cop de realitat va arribar al minut 22 quan Bjarnasson, de cap, va irrompre per fer el 0-1 en aprofitar un mal rebuig de Rebés. Islàndia, superior tècnicament, tocava a plaer davant una Andorra que mantenia el nivell d’intensitat i concentració. Un xut llunyà i tou de Joan Cervós i un altre d’Ilde Lima, amb més verí, van significar algunes de les poques opcions de fer diana per la selecció. Més tard, i abans de l’interludi, Sigurdsson, des de la frontal, es va citar amb Gomes però el porter tricolor va cancel·lar el xut de manera brillant.

A la represa, cap dels dos equips va alterar el seu ecosistema. De sortida, mateixos protagonistes i mateix observatori, amb Islàndia gaudint de la possessió de manera perpètua i amb Andorra intentant avançar metres i apropar-se a Hallordsson quan aconseguia curtcircuitar la circulació dels nòrdics. El partit va entrar en un estat letàrgic sense que a la gespa s’advertís cap senyal important més enllà de la intenció d’Islàndia de seguir vertebrant el joc amb tranquil·litat i la d’Andorra de protagonitzar algún cop inesperat.

On a la selecció no li va arribar per empeny, els islandesos van tenir suficient amb, un cop més, el sostenidor de Sigurdsson i la sentència brillant de Kjartansson, que va validar una acció a prop de l’àrea petita per deixar un 0-2 terminal en l’escaire de la porteria de Gomes (79’). Koldo va seguir refrescant l’equip i a l’ingrès de Jordi Aláez es van afegir als darrers minuts els de Ludo i Juli Sánchez. Saber quant de temps li podia durar l’alè a la selecció era una de les incògnites que es van aclarir ràpidament en comprovar que es mantenia ferma malgrat el desavantatge i la feinada de poder gestionar la pilota. De la variant del joc que ha de fer una selecció com la tricolor, cap retret. Islàndia és un dels millors equips del grup i Andorra va caure amb el cap ben alt. Davant Albània ha de ser una altra història.

"HEM SABUT COMPETIR"

Koldo Álvarez de Eulate. el seleccionador nacional estava relativament satisfet amb la feina feta pels jugadors. “Hem sabut competir fins al minut 80. El segon gol ens ha sentenciat i a pilota aturada ens han fet mal.” El tècnic va explicar també que la selecció “ha cregut, ha tractat bé la pilota i ha intentat treure profit en algunes accions però no hem tingut sort”.Va destacar que “s’han fet coses molt bé i hem fet una feina semblant a la de partits que hem empatat”. En els aspectes a millorar, Koldo es va referir a “les passades i la definició”.

La selecció claudica davant Islàndia (0-2)

tracking