ALPINISME

Stefi Troguet es prepara per fer el seu primer vuitmil

L’andorrana vol coronar el Nanga Parbat, al Pakistan, aquest estiu. La muntanya té una altitud de 8.125 metres

Stefi Troguet es prepara per fer el seu primer vuitmil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Stefi Troguet prepara el seu proper repte i no és cap altre que coronar el primer vuitmil de la seva carrera. L’alpinista andorrana viatja al Pakistan aquest estiu per afrontar l’ascensió del Nanga Parbat, de 8.125 metres. Troguet ho va anunciar ahir, dins el marc de la presentació de la pel·lícula Guanyant altura, que protagonitza ella mateixa i mostra les seves expedicions durant el 2018. La projecció es podrà veure dijous vinent, a partir de les nou de la nit a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino.

Pel que fa al repte, l’alpinista del Principat va explicar que “ja he dit diverses vegades que tinc al cap fer un vuitmil i serà una realitat. El mes de juny me’n vaig al Pakistan, ja està tot a punt”. Pel que fa a les exigències del cim, Troguet va reconèixer que “no n’he triat un de fàcil tècnicament i tot i que no hi vaig a obrir cap via, hi vaig sense oxigen. Hi ha gent que hi va amb oxigen, que ho facilita tot molt”.

Una de les parts implicades en l’aventura, directament i indirectament, és el seu entorn, que sap que és quelcom que Stefi Troguet ha perseguit tota la vida: “La idea no acaba d’agradar. Per una part hi ha orgull i ganes perquè és el meu somni, però per una altra hi ha por perquè, a més, serà el primer.”

Tornant al Cicle se cinema de muntanya i viatges, Jordi Serracanta, conseller de Turisme i Esports del comú d’Ordino, va explicar que “a la gent d’aquí ens ajuda que s’acabi coneixent”.

tracking