Finals de la Copa del món

Andorra enlluerna el planeta neu

Unanimitat entre tots els actors implicats a assenyalar l’èxit de les finals i l’excel·lent capacitat de l’equip organitzatiu

L'Avet fa més gran la llegenda de Shiffrin i HirscherFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Hem posat la pilota sobre la vostra teulada i esteu preparats perquè tornemcom més aviat millor”. Sarah Lewis és la secretària general de la Federació Internacional d’esquí (FIS) i l’autora d’aquesta contundent afirmació. Lewis va assegurar que l’organisme estudiarà buscar una “solució” per trobar un forat al calendari i que la pista Avet pugui acollir una prova masculina en un curt espai de temps. Andorra ha aprovat amb nota privilegiada, fregant l’excel·lent cum laude, l’organització de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí i la FIS obre de bat a bat la possibilitat que un nou esdeveniment de gran magnitud internacional es pugui encabir a Soldeu.

Les lloances de tots els actors implicats en les finals de Copa del Món han estat unànimes i delegacions, esportistes, equips i autoritats han coincidit a apuntar al país com una destinació top per seguir celebrant competicions de traçada llarga. “La valoració només pot ser molt positiva. Ha anat tot sobre rodes perquè hi ha molta feina de molta gent darrera i molt entrenament de proves organitzades”, va comentar el ministre de Turisme en funcions, Francesc Camp. “La climatologia ha acompanyat i crec que ni la FIS ni els equips s’esperaven trobar aquest entorn; a nivell competitiu, d’ambient i de país”. En aquest sentit, Camp va afegir que Andorra “ha fet un pas endavant”. En aquest sentit, el cònsol major de Canillo i President del Comitè d’Honor de les finals, Josep Mandicó, va destacar que ara acabar de pair-ho tot, “fer una reflexió de cap a on volem anar” i “anar a poc a poc fent etapes, sense precipitar-nos”. Tot i això, no amaga que és important per al país que Andorra pugui acollir proves internacionals de manera regular, “no sé si cada any o cada dos, però ara ja podem mirar de tu a tu les grans estacions que abans ens miraven de dalt a baix”, va manifestar. Mandicó va destacar que les finals de la Copa del Món “han estat un orgull per a Canillo i per al país” i per demostrar que “Andorra està perfectament preparada per acollir esdeveniments internacionals i, a més, fer-ho molt bé”.

Enric Barbier, director d'operacions de les finals de la Copa del Món de Grandvalira, era la imatge de la felicitat. “Només cal veure el somriure de tota la gent implicada per fer-se una idea del balanç que fem. Ara toca aquell plaer que és escoltar les valoracions i les felicitacions de tothom, no només locals”. Els cracks de la neu són, segurament, les veus més autoritzades, a banda de la FIS, a l’hora de valorar la capacitat organitzativa d’una destinació. Una llegenda com Marcel Hirscher ja va confesar que si fos per ell “Andorra acolliria la Copa del Món cada any”. La gran estrella de l’esquí femení, la nord-americana Mikaela Shiffrin, es va mostrar encantada amb les finals i va apuntar que “l’organització ha estat molt bona, increïble, i ha estat un autèntic plaer córrer a Andorra”. El guanyador de l’eslàlom ahir, el francès Clément Noël, va comentar que “Andorra és una plaça immillorable per acollir finals de Copa del Món, Mundials o altres proves importants. Coralie Frasse, també francesa, va parlar meravelles d’Andorra. “Ha estat molt agradable competir en aquesta pista i amb aquesta neu. M’ha encantat acabar la temporada amb aquest sol i amb aquest públic. Andorra mereix acollir més finals”.

tracking