Finals Copa del Món

Epicentre mundial

Les finals de la Copa del Món són un veritable pol d’atracció per als amants de la neu i l’esquí. Andorra es troba enmig de les mirades de tot el planeta.

Epicentre mundialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El flux de gent que es mou per Andorra atreta per les finals de la Copa del Món d’esquí alpí ha repuntat aquest cap de setmana, La pista Avet del sector Soldeu de Grandvalira va estrenar ahir la nova plataforma esquiable que ha permès ampliar l'arribada i disposar de més espai per al públic. Unes 5.000 persones, procedents d'Andorra, d'Espanya, de França i de diversos altres punts es van acostar a Soldeu per gaudir d’una nova jornada històrica. El públic es va entregar a l'espectacle i la proximitat de la grada amb la pista va convertir la zona en una festa i va posicionar Andorra com un referent en l’esquí alpí.

El bon temps i la calor van ser els protagonistes i l’afició s’ho passava d’allò més bé en una graderia atapeïda. Un jove francès, Maxime, somreia quan se li preguntava pel seu favorit. “Pinturault, evidentment”. Una obvietat sense més rèplica que la del seu company de seient, també francès. “És la darrera final de Copa del Món de Fanara [Thomas] i també seria bonic que tingués una bona actuació”. Walking on sunshine de Katrina & the waves sona pels altaveus i Zaira Martínez, una de les animadores que hi ha la graderia anima el públic a fer sonar els aplaudidors. “Nosaltres venim de Salamanca”, deixa anar una parella espanyola, l’Aritz i la Cristina. “Som del Club Esquí La Covatilla i hem vingut a Andorra per les finals. L’ambient és espectacular”. El seu fill, de sis anys, intervé: “Jo vull que guanyi Pinturault, es el meu esquiador preferit”.

Amanda és una dona anglesa que dibuixa un somriure enorme quan se li demana saber les seves sensacions. “Això és increïble i l’organització, perfecta, l’ambient és el millor i està sent molt divertit. Bona feina, Andorra!” Barcelona és la ciutat de residència d’una altra parella, la Júlia, d’Arenys de Mar i el Michelangelo, italià de Roma. Han vingut per fer temporada d’esquí i s’han trobat amb les finals. “No ho sabíem però quan ens vam assabentar vam decidir venir i ens hem apropat ja tres dies i, fins i tot, a la inauguració”.

“Jo, com a italià, sóc fan de Dominik Paris”, apunta Michelangelo. La quota andorrana és també molt important a la graderia. Un d’ells és el Jordi, un escaldenc que no pot amagar l’orgull que significa acollir un esdeveniment d’aquesta magnitud. “És un atractiu turístic impressionant de cara al món. Estem demostrant que som capaços d’organitzar una final de copa del món, amb totes les garanties, amb bona qualitat de neu i un ambient increïble”.

Avui, darrera jornada per gaudir d’una cita històrica i per seguir demostrant que Andorra es mereix un lloc privilegiat en l’elit de l’esquí.

tracking