Finals Copa del Món

Bona nota al Tarter en les proves de la Copa del Món

Les finals de la Copa del Món tanquen amb bona nota les jornades de competició al Tarter

Bona nota al Tarter en les proves de la Copa del MónFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primera etapa superada, i amb molt bona nota. Aquesta és la valoració que es fa des de l’organització després dels cinc primers dies de finals de la Copa del Món (dos d’entrenaments i tres de competicions) que ha tingut la seva primera part a la pista Àliga del Tarter, abans de moure tot el circ blanc des d’avui a Soldeu. El director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, va assegurar ahir després de l’Alpine Team Event que “la millor valoració és el que diu la gent de com està funcionant la prova”, i va afegir que “nosaltres des del punt de vista organitzatiu estem molt contents perquè tot ha funcionat força bé i els comentaris dels equips estan sent molt positius”. També va agregar que “Gian-Franco Kasper [president de la FIS] està encantat, i he parlat amb diferents estaments i ens diuen que estem sent una organització TOP”.

Un dels aspectes que més feia patir era l’estat de la neu a causa de les altes temperatures, i Torreño va destacar que “malgrat el temps i que ha fet molta calor, ha aguantat la pista, i això és gràcies al treball que ha fet l’equip sobre el terreny”. En aquest sentit, el director logístic de les finals, Ton Naudi, també va destacar que “malgrat les temperatures suaus, el fred que ha fet a la nit ha permès que la pista es tornés a gelar i no ha calgut utilitzar productes per absorbir la humitat”, i va cloure que “la pista s'ha mantingut fabulosament les cinc jornades, i la gent no para de felicitar l'organització per l'estat de la neu, i de moment no hem sentit cap queixa”.

Mirant cap a Soldeu, on avui arrenca la competició, Alfonso Torreño va explicar que “la pista Avet encara estava millor que l’Àliga fa tres dies, i en teoria tot hauria de sortir perfectament”, mentre que pel públic, va destacar que “a més de la gent del país, tenim 500 persones confirmades d'esquí-clubs d'Espanya i França i crec que l'ambient encara serà més potent”. Torreño també va demanar un desig: “esperem que Mikaela Shiffrin aconsegueixi els quatre Globus de Cristall, que ja ha dit que és el seu somni, perquè també ens donarà un plus de notorietat”.

Entre les personalitats que van visitar ahir el Tarter per gaudir de l’Alpine Team Event hi havia el cap de Govern en funcions, Toni Martí, que va explicar que “tenim una satisfacció plena, però satisfacció després d’un gran treball”, i va afegir que “hi ha una gran feina al darrere, i una vegada més, hi ha hagut una demostració de la solidaritat i participació molt activa dels voluntaris”. Per últim, va cloure que “hi ha una gran organització, el temps ha acompanyat i les pistes aguanten. Què es vol més?”.

COPA DEL MÓN MASCULINA A LA VISTA

Des de Grandvalira i la FAE no s’ha amagat que el proper objectiu és l’arribada d’una Copa del Món masculina en els propers anys, i Alfonso Torreño va declarar que “crec que segurament d'aquí a poc podrem dir que tindrem més proves de Copa del Món”. La FAE va perdre una candidatura pel 2021 fa pocs mesos, i Torreño va assegurar que “segurament de cara a dos o tres anys vista podríem parlar de tenir alguna cosa més”.

LA COMPETICIÓ MARXA A SOLDEU AMB L'ESLÀLOM FEMENÍ I EL GEGANT MASCULÍ

Les finals de la Copa del Món d’esquí alpí enceten la recta final de la competició amb la disputa durant dos dies de les proves tècniques a la pista Avet de Soldeu. Avui serà el torn per al gegant masculí i per a l’eslàlom femení, mentre que demà s’intercanviaran les disciplines, i els nois correran l’eslàlom, i les noies el gegant. L’acció a l’Avet arrencarà avui a partir de les 9.30 hores amb la disputa de la primera mànega del gegant masculí, mentre que la segona està programada a partir de les 12.15 hores. Pel que fa a les noies, la primera mànega de l’eslàlom serà a partir de les 10.30 hores, mentre que la segona es disputarà a les 13.15 hores. La gran atracció de la jornada serà presenciar el debut de Marcel Hirscher, màxim favorit per endur-se el gegant masculí. L’esquiador austríac ja és campió matemàtic del Globus de Cristall absolut, i del d’eslàlom i gegant, però voldrà tancar la temporada amb una victòria a la disciplina de gegant, en què ja ha aconseguit tres triomfs durant aquest curs. Pel que fa a l’eslàlom femení, Mikaela Shiffrin ja és campiona d’aquesta modalitat, però es preveu una gran batalla amb l’eslovena Petra Vlhova com a prèvia de la lluita pel Globus de Cristall de gegant de demà, l’únic que encara no està matemàticament decidit.

Bona nota al Tarter en les proves de la Copa del Món

tracking