TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Finals Copa del Món

Andorra planta cara al Team Event

Mimi Gutiérrez va guanyar la seva cursa i Suïssa va acabar sent campiona davant Noruega

Andorra planta cara al Team EventFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El combinat andorrà que va competir ahir a l’Alpine Team Event va plantar cara al Canadà, en el duel que decidia quin dels dos conjunts passava als quarts de final de la competició per equips de les finals de la Copa del Món de Grandvalira. Sissi Hinterreitner, Axel Esteve, Mireia Guitiérrez i Àlex Rius competien a casa i, tot i que van caure per 1 a 3, van posar la por al cos dels canadencs.

Hinterreitner va veure com Erin Mielzynski li treia poc més d’un segon en el primer enfrontament i desequilibrava la balança a favor del seu equip. En la segona cursa, Àxel Esteve va arriscar per mirar de situar l’empat que ho deixés tot obert de nou i va acabar caient. D’aquesta manera, Philip Trevor va creuar la meta sense cap mena de pressió i va donar un 0 a 2 als seus que semblava definitiu.

En aquest moment va arribar el torn de Mireia Gutiérrez, que davant d’unes grades plenes de banderes tricolors, va realitzar una baixada perfecta per la pista l’Àliga del Tarter i va arribar dotze centèsimes davant de Laurence St-Germain. Les esperances per a Andorra tornaven a néixer, però quan tots els ulls estaven posats sobre Àlex Rius, el del Principat va cometre un error a les últimes portes i va cedir el triomf a Benjamin Thomsen.

Suïssa va acabar alçant el títol de campió, en imposar-se a Noruega a la final. Alemanya va completar el podi.

El president de la Federació Andorrana d’esquí, Carles Visa, no amagava que veient la cursa, es podia pensar en la victòria, però era conscient de la gran dificultat del repte: “La idea i l’objectiu era presentar batalla i no posar-ho fàcil. La batalla hi ha sigut, hem guanyat una ronda i hauríem pogut guanyar-ne una altra, ens ha faltat una mica de solidesa a l’arribada, en especial amb l’Axel i l’Àlex, però ho hem lluitat.” Àlex Rius, per la seva banda, no va poder amagar la seva tristesa, però coincidia amb Visa a l’hora de valorar l’estratègia: “Estic un pèl decebut perquè ho he tingut i no he pogut rematar la feina, però estic content perquè crec que ho hem plantejat bé”.

La millor de la jornada en clau local, Mimi Gutiérrez, feia una diferenciació clara entre les seves sensacions a nivell personal i les que li deixava el resultat de l’equip. L’andorrana va exercir de líder tant sobre els esquís, com davant dels micròfons. “A nivell personal m'he sentit bé. No he sortit massa bé i m’he enganxat una mica a la sortida, però deprés crec que m’he recuperat bé i al final la meva feina era guanyar la meva mànega”. En l’aspecte grupal, Gutiérrez va subratllar que “crec que tots hem donat el màxim, el 200 per cent, i a vegades quan agafes riscos, falles, i avui és el que ens ha passat. Quan competim per equip, guanyem tots o perdem tots. Teníem el potencial i s’ha vist”, va sentenciar.

tracking