Nou detinguts al Mundial per un escàndol de dopatge

Les possibles sancions podrien donar el 20è lloc de l’esquiatló a Irineu Esteve

Nou detinguts al Mundial per un escàndol de dopatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les policies austríaca i alemanya van desmantellar dimecres un escàndol de dopatge al Mundial d’esquí de fons, que s’està disputant a Seefeld, al Tirol austríac, des del 20 de febrer i que acabarà diumenge vinent. L’operació va provocar nou detinguts, entre els quals hi havia cinc atletes: un del Kazakhstan, dos austríacs i dos estonians. A més, es va detenir dos membres d’una organització dedicada al dopatge i dues persones més, una de les quals, un metge. Aquest és un cop dur per a l’esquí de fons, un esport que no és la primera vegada que es veu perseguit per l’ombra d’aquestes males pràctiques.

Etiquetes:

Tot i que encara no es coneixen les possibles sancions, Irineu Esteve podria sortir-ne beneficiat, ja que un dels corredors sota sospita va competir a l’esquiatló de dissabte passat i ja no se’l va deixar sortir l’endemà. Això els va passar a un total de tres fondistes. Si es confirmés aquest escenari, l’andorrà, que va finalitzar en la 21a posició, podria acabar en el Top-20.

L’operació es va desencadenar gràcies a la confessió que recentment va fer als mitjans l’esquiador de fons austríac Johannes Dürr, que havia estat suspès per un positiu en EPO als Jocs Olímpics de Sotxi 2014.

Tot i que la policia no ha facilitat el nom de cap dels detinguts, els dos fondistes austríacs i membres de l’equip que competeix al Mundial serien Dominik Baldauf i Max Hauke, segons va informar el diari Kronen Zeitung.

tracking