Carola Vila finalitza en 53è lloc al Mundial

L’esquiadora va debutar en un Campionat del Món absolut amb els 10 quilòmetres clàssics

Carola Vila finalitza en 53è lloc al Mundial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Carola Vila va debutar ahir en un Mundial absolut d’esquí de fons amb una 53a posició a la prova dels 10 quilòmetres estil clàssic del Campionat del Món que s’està celebrant a la localitat austríaca de Seefeld. Els bons resultats de la jove esquiadora al Mundial júnior (amb un Top-10 inclòs) van fer que la FAE decidís que Vila tingués una primera experiència en categoria absoluta.

A la cursa d’ahir, l’esportista del Principat va anar de menys a més, ja que al primer dels parcials del recorregut ocupava el 66è lloc. Després va anar millorant fins situar-se a la 50a posició al quilòmetre 6,7, i va acabar creuant la línia d’arribada la 53a amb un registre de 30’54”8, a gairebé quatre minuts de la vencedora de la prova, la noruega Therese Johaug. La resta del podi també va estar ocupat per esquiadores dels països nòrdics, amb la sueca Frida Karlsson en segona posició i la noruega Ingvlid Oestberg en el tercer lloc.

Després de la cursa, Carola Vila va assegurar que “ja sabíem que veníem a buscar experiència i no un resultat”, i va afegir que “crec que m’he defensat bé, no he fet un carrerón i l’he trobada una cursa dura. A més, la neu estava lenta pel temps i no m’ha ajudat”.

Avui és el torn de nou d’Irineu Esteve, que es va estrenar dissabte amb el 21è lloc a la prova d’esquiatló. L’esquiador disputarà avui la prova dels 15 quilòmetres en estil clàssic.

ÀLEX RIUS, 29È A L'ESLÀMON DEL MUNDIAL JÚNIOR

Àlex Rius va tancar ahir la seva participació al Mundial júnior de Val di Fassa (Itàlia) amb una 29a posició a la cursa d’eslàlom. A la primera mànega, l’esquiador va aconseguir el 41è millor temps i amb l’acumulat de la segona va finalitzar entre els 30 primers amb un registre d’1’52”95, a 6”43 del vencedor, que va ser l’italià Alex Vinatzer. De la seva banda, Cande Moreno va ser 19a a l’entrenament del descens del Mundial júnior amb un crono d’1’26”71, a 2”47 del millor temps que va aconseguir Keely Cashman. La cursa de descens serà avui. A més, Marc Oliveras va ser ahir novè a l’entrenament de descens de la cursa FIS de Sella Nevea.

tracking