La participació de mil corredors consolida la Skimo

La quarta edició de La Sportiva Andorra Skimo es tanca amb gairebé 1.000 participants i amb un èxit organitzatiu

Gairebé 1.000 persones van participar entre dissabte i ahir en la quarta edició de La Sportiva Andorra Skimo-La Travessa dels Refugis, una prova que tot i tenir una existència tan curta s’ha convertit en tot un clàssic de l’esquí de muntanya i ha portat a les muntanyes del país participants de Suïssa, Eslovènia o Portugal, a més d’uns 400 competidors espanyols, i gairebé un centenar de francesos. La primera edició de la prova es va completar amb uns 100 esquiadors, i només quatre anys després, els participants ja superen els 900 i vorejen el miler de corredors inscrits.

El sector dels Planells a Arcalís va ser el centre neuràlgic de la prova durant la jornada d’ahir, i es on van acabar les tres curses celebrades, la Skimo2, la Skimo4, i la segona i última etapa de la Skimo10. L’organitzador de la prova, Gerard Riart, va assegurar que “fem una valoració molt positiva perquè tots dos dies ens ha acompanyat el temps”, i va afegir que “la gent està molt contenta i diu que enguany ha estat molt dur per les condicions de la neu, però en general estan satisfets”.

D’una prova que va començar amb 100 inscrits el 2016, aquest cap de setmana quasi 1.000 persones van ser a La Sportiva Andorra Skimo, i Riart va admetre que “ens feia una mica de respecte perquè tenir 900 persones a la muntanya en llocs on no pots accedir amb vehicle fa respecte, però ja és el quart any i anem agafant experiència”. A més, va explicar que durant la primera jornada es va haver d’evacuar tres persones, sense cap gravetat, mentre que ahir no va haver-hi cap incident, i va destacar que “al final això és el més important, que la gent no prengui mal”.

La principal novetat d’enguany era la creació de la Skimo2, amb 14 quilòmetres entre Sorteny i els Plantells reservada als esquiadors cadets i júnior, i sobre aquesta cursa, l’organitzador va declarar que “és important que una cursa com aquesta, que la pot viure qui fa competició o qui fa esquí de muntanya sense fer curses també s’obri a la base, que era el que ens faltava”, a més, va afegir que “ara amb la Skimo2 tothom pot gaudir del recorregut i estem molt contents”. Per úlltim, i pensant en novetats de cara al futur, Riart va manifestar que “ara hem de fer valoració d’enguany i potser hem de millorar algunes coses, i després ja pensarem en properes edicions de la prova”.

TRIOMF AJUSTAT d’ALÍS I ALCALDE

Dues jornades de competició, 70 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell, la general de la Skimo10 va decidir-se per només set segons en favor del català Jordi Alís i el madrileny Antonio Alcalde, que van superar el corredor del Principat Xavi Areny, i el seu company basc Íñigo Martínez. El podi masculí el van tancar Pere Rullan i Miguel Caballero. A la cursa femenina i a la mixta, les victòries van ser més àmplies per Sophie Dusautoir i Marta Riba, i per Maria Fargues i Jordi Solé respectivament.

A la Skimo4, amb sortida des de Grau Roig i arribada als Planells, la victòria va quedar-se a casa amb el triomf de Sergi Casabella i David Albós, mentre que a la nova cursa d’enguany, la Skimo2, també va haver-hi victòries amb sabor del Principat. Andrea Sinfreu i Lucas Mouret es van endur la prova mixta en 1 h 47’50”, mentre que Oriol Olm, juntament amb Pere Boltas, es van adjudicar la prova masculina amb un temps d’1 h 35’32” per davant d’Ot Ferrer i Tomeu Comellas.