Victòria amb rècord per a Alís i Alcalde

La Sportiva Andorra Skimo va donar ahir el tret de sortida amb la disputa de la Skimo6 i la primera etapa de la Skimo10, en tots dos casos amb sortida des de la cota 2.000 de Naturlandia i amb arribada a Grau Roig, amb més de 700 participants i amb més de 30 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell.

Entre els competidors que realitzen la Skimo10, els vencedors de la primera etapa van ser l’urgellenc Jordi Alís i el madrileny Antonio Alcalde amb un temps de 2 h 53’33”, cosa que representa un nou rècord en aquesta distància. Van tenir 43 segons de marge respecte als segons classificats, que van ser Pere Rullán i Miquel Caballero, els màxims favorits per endur-se la victòria. El podi provisional el van tancar l’andorrà Xavi Areny i el seu company basc, Íñigo Martínez.

Pel que fa a la categoria femenina, la victòria va ser per a Sophie Dusautoir i Marta Riba amb un temps de 3 h 41’50”, i van estar seguides al podi en segon lloc per Clàudia Sabata, Maria Illa i Fàtima de Diego. Les terceres a la primera etapa van ser Sabrina Solana i Queralt Riba. A més, el triomf a la categoria mixta a la primera etapa de la Skimo10 va ser per a Maria Fargues i Jordi Solé. Entre els participants de la Skimo6 que no realitzen les dues etapes, la victòria va ser per als catalans Toti Bes i David Coma.

A més de la segona etapa de la Skimo10, avui també es disputa la Skimo4, en tots dos casos amb sortida des de Grau Roig i arribada als Planells, a Ordino-Arcalís, després de 40 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell acumulat. Avui també s’estrena la principal novetat de La Sportiva Andorra Skimo d’enguany, la Skimo2, que està reservada a competidors cadets i júniors, i que tindrà 14 quilòmetres de recorregut.