TALL A la
CS-310

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Irineu Esteve obre el Mundial amb un 21è

Va acabar només a una dècima del Top-20 a la prova de l’esquiatló celebrada al Tirol austríac

Irineu Esteve va estrenar ahir la seva participació al Mundial d’esquí de fons absolut de Seefeld (Àustria), amb una 21a posició a la prova d’esquiatló de 30 quilòmetres (15 d’estil clàssic i 15 d’estil patinador). El fondista de la FAE va completar el recorregut amb un total d’1 h 13’20”6, i va quedar-se a només una dècima d’entrar entre els 20 primers, però el gal Jules Lapierre i el japonès Keishin Yoshida van acabar superant a l’esquiador andorrà a l’esprint final.

Després de la cursa, Irineu Esteve va declarar que “estem molt contents per com ha anat la car-rera i hem fet una bona posició”. Sobre el desenvolupament de la prova, va destacar que “al segment de clàssic m’he trobat força bé, he tingut un bon ritme i m’he pogut posicionar bé de cara a l’estil patinador”, i va afegir que “a l’estil patinador teníem uns esquís molt ràpids i hem pofut lluitar bastant fins a les dues últimes voltes en què anava a un grup de tres i m’han passat al final”. Per últim va cloure que “he acabat el 21è i estic content”.

La medalla d’or a l’esquiatló del Mundial va ser pel noruec Sjur Roethe, que es va endur un espectacular frec a frec a tres bandes entre el rus Alexander Bolshunov i el també noruec Martin Sundby, ja que tots tres van creuar la línia de meta amb menys d’un segon de diferència. Roethe va superar per només una dècima Bolshunov, i per set el seu compatriota Sundby.

Irineu Esteve no tornarà a competir al Campionat del Món fins dimecres, quan disputi la cursa dels 15 quilòmetres estil clàssic. Abans, però, serà el torn de Carola Vila, que dimarts participarà en la seva primera prova a un Mundial absolut a la cursa dels 10 quilòmetres estil clàssic. Per últim, Esteve tancarà la participació de la FAE a la cita d’Àustria amb els 50 quilòmetres estil patinador el diumenge 3 de març.

SISSI HINTERREITNER TORNA A GUANYAR A CERLER

Sissi Hinterreitner va tornar a guanyar ahir el segon gegant FIS disputat a l’estació aragonesa de Cerler, on ja havia guanyat durant la jornada de divendres. L’andor-rana va aconseguir un temps d’1’32”51 i va anar de menys a més, ja que a la primera mànega havia acabat tercera, però la segona la va dominar amb autoritat. També va pujar al podi Carla Mijares, que va ser tercera a 0”79 de Hinterreitner amb un registre d’1’33”30. Dins del Top-10 també van acabar Xènia Rodríguez, quarta, i Zoe Ramírez, sisena. De la seva banda, Jessica Núñez no va acabar la segona mànega. Al gegant masculí el millor representant de la FAE va ser Robert Solsona, quart a 0”81 del vencedor, el gal Adrien Fresquet. A més, Bartumeu Gabriel, sisè, i Xavi Cornella, vuitè, també van entrar dintre dels deu millors, mentre que Joaquim Rodríguez va ser 14è.