olimpisme

Valoració positiva

La consellera de la Generalitat Elsa Artadi veu amb bons ulls la possible inclusió d’Andorra a la candidatura dels Jocs d’hivern del 2030

Valoració positivaCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya va donar ahir el vistiplau a una possible inclusió d’Andorra dintre de la candidatura Barcelona-Pirineus de cara als Jocs Olímpics d’hivern del 2030. Així ho va manifestar la consellera de la Presidència i portaveu de l’executiu català, Elsa Artadi, durant una visita institucional a la Seu d’Urgell per reunir-se amb l’alcalde, Albert Batalla, i altres membres del consistori urgellenc per parlar de la candidatura olímpica. “Si hi ha complementarietats que poden servir per unir dos països seran benvingudes”, va assegurar Artadi, que va afegir que “formen part de l’aposta definitiva que ha de fer Catalunya en favor dels Pirineus”. A més, Artadi va confirmar que, igual que amb Andorra, també han rebut oferiments per part d’estacions franceses per integrar-se al projecte Barcelona-Pirineus 2030.

A la trobada també hi va assistir el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, que la setmana passada va visitar el Principat i es va reunir amb el membres del comitè organitzador de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí de Grandvalira, així com amb representants del Comitè Olímpic Andorrà, o amb la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert. Precisament en aquesta reunió és on va transcendir l’oferiment del Principat per col·laborar en una possible candidatura per als Jocs Olímpics del 2030.

Des de diferents estaments ja s’ha explicat que la candidatura encara està en una fase força embrionaria i ahir l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va explicar en declaracions al Diari que “les institucions estan treballant tècnicament i estan veient tots els possibles escenaris per a tots els esports, però encara és d’hora”. Sobre l’oferiment del Govern d’Andorra, Batalla va assegurar que “tots els oferiments són benvinguts i s’ha de veure com evoluciona tot”. A més, l’alcalde de la Seu d’Urgell va destacar que “nos­altres ja vam ser una de les subseus dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i va ser una experiència molt positiva”, i va afegir que “poder-hi tornar seria molt interessant, perquè més enllà del paper de cada municipi serviria perquè els Pirineus es poguessin situar al món”.

Més enllà del possible paper andorrà, la consellera de la Presidència va destacar que “hem d’aprofitar la gran oportunitat del ter­ritori”, i va assegurar que “els Jocs haurien de servir per deixar un llegat que transformi el Pirineu i a més de servir com a porta d’entrada de grans parcs naturals, que siguin també font de riquesa i de progrés”.

SALT LAKE CITY, LILLEHAMMER I SAPORO, ENTRE LES INTERESSADES PER SER SEU DEL JOCS DEL 2030

Encara falten onze anys per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030 i no hi ha cap candidatura oficial per a la cita, però ja hi ha algunes ciutats que han mostrat el seu interès per ser seu de la cita olímpica. Una d’aquestes és Salt Lake City, als Estats Units, que ja va ser seu d’uns Jocs d’hivern el 2002 i que va ser designada pel Comitè Olímpic Nord-americà com a possible ciutat candidata per davant d’altres com Denver. També ha mostrat el seu interès Almaty, al Kazakhstan, que va perdre la votació per organitzar la cita hivernal del 2022, que finalment s’acabarà celebrant a Pequín. Per últim, Saporo, al Japó, o Lillehammer, a Noruega, han manifestat la voluntat de presentar candidatura.

tracking