Esquí

Victòria de Mijares i tercer lloc de Rodríguez a La Molina

En nois, Bartumeu Gabriel és també tercer en eslàlom i Maeva Estévez, cinquena al segon FIS a Dolni Morava d’SBX

Victòria de Mijares i tercer lloc de Rodríguez a La MolinaFAE

Clàudia Mijares va assolir la victòria en l’eslàlom CIT Arnold Lunn World Cup, que es va disputar a La Molina. Mijares va guanyar la cursa amb un temps de 1’48’25, mentre que Xènia Rodríguez va ser tercera i, per tant, també va aconseguir entrar al podi. Rodríguez va aturar el crono a 0’84” de la seva ­companya d’equip. L’espanyola Inés Sanmartin va ser segona a 0’51” de Mijares. En categoria masculina, Bartumeu Gabriel va donar continuïtat als dos podis andorrans i va aconseguir el tercer lloc en eslàlom, 1”23 del guanyador, el francès Adrien Fresquet.

Maeva Estévez, Cinquena

En surf de neu i després d’assolir la segona posició dissabte a la primera prova FIS de Dolni MOrava, Maeva Estévez va ser ahir cinquena. La rider andorrana va signar aquest cinquè millor temps després d’imposar-se en l’small final. La competició s’ha desenvolupat amb el mateix model de disssabte i, novament, el circuit obligava a una bona sortida. L’andorrana ha anat superant les rondes fins a les semifinals. En semifinals no ha pogut aconseguir el bitllet per a la final. La surfista de neu va comentar que “amb els problemes que tinc a la mà es guanyava tot a la sortida i així era impossible”. Estévez va valorar que “ha estat una setmana bastant positiva a la República Txeca. M’hagués encantat fer quatre carreres i tres podis, però no ha pogut ser”. La rider va cloure assegurant que “me’n vaig bastant contenta d’aquí”.

D’altra banda i de nou en esquí alpí, Cande Moreno i Sissi Hinterreitner van tenir ahir una nova cita a l’estació suïssa de Thyon. En aquest nou gegant, cap de les dues andorranes va poder finalitzar la cursa. Hinterreitner no va poder completar la segona mànega, mentre que Moreno, després d’unes molèsties, no va sortir a la segona mànega.

Carola Vila, catorzena en fons

I, finalment, en esquí de fons, Carola Vila va ser catorzena als 10 quilòmetres mass start OPA Copa d’Europa sub-20 de Planica (Eslovènia). Vila va acabar en posició amb un temps de 26’24”8, a 1’16”3 de la vencedora, la txeca Barbora Havlickova, que es va imposar amb 25’08”5 en una cursa amb 29 corredores. Dissabte, Vila va disputar els 5 km clàssics i va ser 15a amb un crono de 14’41”4, amb +4’70 respecte a la guanyadora, que va ser l’alema­nya Lisa Lohmann amb 13’54”4.