ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc cau en l'últim segon (91-90)

El MoraBanc Andorra cau a la pista de l’Estudiantes en un partit que es va decidir a l’últim segon amb un llançament fallat per Shurna

El MoraBanc cau en l'últim segon

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc va tastar el gust de la derrota ahir a la pista de l’Estudiantes i ho va fer en un final cruel. La cara de la moneda va ser per als locals i als del Principat, els va sortir creu en un xoc que va ser un intercanvi de cistelles de quaranta minuts. Segurament, un risc massa alt a domicili i contra un equip com el col·legial. John Shurna va tenir el tir guanyador, però el va enviar al cèrcol. Els aficionats tricolors no tornaran a veure el quadre andorrà fins d’aquí a tres setmanes, que torna la lliga.

Els de Josep Maria Berrocal demostraven des de l’inici que el canvi de cara de l’equip era un fet. Gentile liderava la producció ofensiva i castigava David Walker des de posicions interiors, i Arteaga aprofitava la titularitat per penjar-se de la cistella i portar Jerome Jordan a la banqueta. L’entrada de Diagne i Vitali va mantenir la tònica i els madrilenys es van apuntar el primer quart per un 28 a 24 que hagués pogut ser pitjor -els andorrans van arribar a perdre de vuit-. Massa punts concedits, calia treballar al darrere per poder córrer i sortir al contraatac.

Dit i fet, el missatge d’Ibon Navarro havia estat clar. Ennis amb un triple i sobretot Rafa Luz amb dues recuperacions, una esmaixada i una assistència a Upshaw van liderar un 7 a 0 en un minut que va posar els tricolors per davant després de molta estona. Berrocal parava el xoc i malgrat una nova cistella d’Ennis, els seus tornaven al matx de la mà de Cook, Clavell i Caner-Medley. Les forces seguirien completament igualades fins al descans i l’assignatura pendent ara ja no era la defensa, sinó saber trobar un punt de calma que permetés als tricolors rentabilitzar en atac els esforços a la rereguarda. L’Estudiantes seguiria elèctric i calia fer-lo patir a la seva cistella. Als vestidors s’arribava amb 45 a 44.

El MoraBanc adormit a la represa va rebre un 7 a 0 just abans que David Walker s’encarregués de despertar als seus companys. L’americà va esmaixar dues pilotes, va anotar un triple i un dos més u que va tornar a igualar el matx. L’intercanvi de cistelles es va mantenir, però els del Principat no eren capaços d’agafar avantatges superiors als tres punts. A l’equador van acusar els minuts que Walker no va ser en pista i van permetre que l’Estudiantes, que passava per moments grisos, mantingués el pols des de la línia de tirs lliures. Alessandro Gentile liderava els col·legials i Upshaw agafava el relleu del seu compatriota perquè els andorrans tanquessin el tercer període al davant: 65 a 68.

Quan més semblava que els pesarien les cames, els dos equips van demostrar que encara els quedaven forces i espectacle per donar. A un triple inicial de Sutton, el va seguir una cistella d’Stevic i una altra d’Ennis des de nou metres. A més, Upshaw no havia marxat i va culminar un contraatac que posava als visitants cinc per sobre. Poc després, l’Estu entrava en bonus i Reggie Jr. tornava a treure els motlles per sobrevolar Madrid i penjar-se del cèrcol. Vuit punts de marge que es van esfumar després d’un temps mort de Berrocal. En un minut, Clavell i Brizuela, obligaven Ibon Navarro a frenar-ho de nou. Ningú s’esperava el que va passar. Ennis es va jugar un triple sense sentit i en la defensa posterior, Diagne va fer la cinquena que, a més, era antiesportiva. Les coses es complicaven i els col·legials ho aprofitaven. Brizuela i Clavell lideraven i el MoraBanc, que perdia de vuit, només aspirava a un final a cara o creu. Els andorrans van dur el xoc a un desenllaç d’infart gràcies a Vitali, que es va vestir d’heroi en els últims dos minuts, però aquest cop, la sort no s’aliaria amb els tricolors. Restaven 12 segons i Albicy va esgotar el temps fins a trobar Shurna sol al triple. Que ahir no era el dia de l’americà, es va constatar en un llançament sobre la botzina que va anar al ferro, va sortir creu. 91-90, final i ara, vint-i-un dies sense bàsquet.

tracking