Surf de neu

Lluís Marín no competirà fins a l'1 de març

L’andorrà, que va caure al Mundial i va mostrar signes de commoció, reapareixerà a Baqueira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una caiguda als quarts de final del Campionat del Món de Solitude, a Utah, ha fet que el surfista de neu Lluís Marín hagi d’estar fora de les competicions fins al dia 1 de març. L’andorrà va mostrar signes de commoció cerebral, segons els testos practicats després de l’accident, i aquest fet l’obliga a perdre’s la cita de la Copa del Món de Felberg d’aquest cap de setmana.

Marín reapareixerà a Baqueira els dies 1 i 2 de març en una nova prova de la Copa del Món. Si vol optar a ser a les finals, que tindran lloc a Suïssa a partir del dia 16, només li val un resultat entre els quinze primers.

Pel que fa al balanç de la temporada fins ara, va explicar ahir en roda de premsa que “a poc a poc estic tornant al meu nivell, les sensacions són molt bones tot i que els resultats no acompa­nyin”. Marín va finalitzar catorzè al Campionat del Món de Utah i va obtenir un 24è i un 35è lloc a la Copa del Món de Cervina, Itàlia, a principi de curs. L’andorrà ja havia apuntat el material que utilitza com una de les claus de l’èxit d’aquest exercici i va tornar a remarcar que, en aquest sentit, encara hi ha molt marge de millora: “Porto taules molt ràpides però inestables i això em complica les coses. N’hem de trobar de més estables, però aquest ja és un objectiu de cara a l’any vinent.” Un cop superades aquestes actuacions relativament discretes a la Copa del Món, el del Principat es trobava en un dels millors moments des de l’any passat i tot i així no ha recollit els fruits que desit­java: “Vaig fer qualificacions molt bones i pel que fa a resultats esperava molt més.”

Tornant a la caiguda que ha interromput la seva progressió, no està preocupat pels efectes físics ja que es troba bé, “el pitjor són les conseqüències. Estic en un bon moment i em toca parar, ho he d’acceptar”.

Des de la FAE, el director tècnic, Carles Visa, enviava un missatge optimista de cara al futur i no es mostrava ni de bon tros tan crític amb el rendiment del rider com el propi esportista: “El balanç fins ara és positiu, és cert que el Lluís podria estar més endavant però estem recuperant sensacions respecte a l’any passat, que va ser molt dolent, i això té molt de mèrit.”

Per cloure les valoracions d’aquest primer tram de temporada, Visa no va voler posar pressió sobre un Lluís Marín que sap que només una gran actuació a Baqueira l’1 de març el pot conduir a les finals de la Copa del Món: “Pensem que pot estar al Top-10 mundial, però el que busquem a Baqueira és seguir en la línia ascendent que portem.”

A l’equip femení, Maeva Estévez va ser setena a la Copa d’Europa que es va disputar ahir a l’estació txeca de Dolni Morava.

OLIVERAS, 35È AL SUPERGEGANT DEL MUNDIAL

En esquí alpí, Marc Oliveras va disputar ahir el supergegant del Campionat del Món de Suècia. L’andorrà va acabar 35è en la que era la primera prova de la competició, que va reunir 70 esquiadors. Oliveras va marcar un temps d’1’27’’69, a gairebé 4 segons del líder, l’italià Dominik Paris. A l’equip femení, Sissi Hinter­reitner va quedar fora de l’eslàlom FIS de Maribor a causa d’una errada durant la primera mànega.

Lluís Marín no competirà fins a l'1 de març

tracking