Olimpisme

Barcelona-Pirineus 2030 podria incloure França

El president del COA, Jaume Martí, va revelar que la candidatura oferirà al país gal integrar-se al projecte

Carla Mijares, banderera a Sarajevo
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030 també podria incloure França. El president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, va explicar sobre la proposta d’Andorra per unir-se al projecte que “encara no hem concretat res, només vam dir que si ens oferien d’estar-hi ja ho veuríem”, i tot seguit va revelar que “ens van dir que ho oferirien també a França. Seria una candidatura del Pirineu francès, espanyol i andorrà, i penso que és un aspecte que està prou bé”. A més, el màxim responsable del COA va explicar que creu “que pel que fa al Comitè Olímpic Internacional, tenir una candidatura de Barcelona amb dos països més és positiu i és més favorable que no pas desfavorable”.

En aquest sentit, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va manifestar que “el nom ho diu, Barcelona-Pirineus. Nosaltres som el país dels Pirineus, i com a Andorra teníem la obligació de proposar aquesta candidatura i ser l’emplaçament d’algun esdeveniment”. Gelabert, però, va deixar clar que “la reunió de l’altre dia va ser una primera aproximació i ells no tenen encara el projecte començat i ens van dir que era tot molt embrionari”.

Sobre les possibles proves que acolliria Andorra, la titular del departament d’Esports va manifestar que “no vam parlar-ho, només els vam dir que creiem que hem de formar part d’aquesta candidatura”, i va afegir que “ells van veure que teníem la capacitat d’organització, que des del 2012 portem Copes del Món d’esquí alpí i tenim la capacitat de fer-ho, però també fa uns anys vam portar una Copa del Món de surf de neu”. Per últim, la ministra va cloure que “la nostra capacitat d’organització està demostrada tant a l’hivern com a l’estiu, i aquesta és una experiència que podem compartir”.

Barcelona-Pirineus 2030 podria incloure França

tracking