Esquí de fons

Carola Vila participarà al Mundial absolut sent júnior

La fondista andorrana correrà els 10 quilòmetres estil clàssic amb l’objectiu d’adquirir experiència per al futur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carola Vila és la gran notícia de l’esquí de fons andorrà aquesta temporada. Després d’un gran Mundial júnior amb un Top-10 als 5 quilòmetres estil patinador inclòs, l’andorrana ha fet mèrits suficients perquè l’equip de la FAE hagi decidit incloure-la a les llistes del Mundial absolut tot i tenir edat júnior. Participarà als 10 quilòmetres clàssics del dia 26 d’aquest mes a Alemanya. “Portarem la Carola a fer una cursa del Mundial absolut”, així ho va confirmar ahir en roda de premsa l’entrenador, Joan Erola, que va remarcar que “no ens marquem objectius esportius, volem que tingui una bona experiència en una cursa amb 20 o 30 corredors per competir de tu a tu”.

En aquesta mateixa línia es va expressar Laura Orgué, entrenadora de Vila, que va afegir que estan “molt contents pel nivell de la Carola respecte a l’any passat, tenim moltes ganes de continuar en aquesta línia. Anar a l’absolut l’ajudarà a obtenir experiència”.

L’esquiadora no amaga que li fa “una mica de por que no se’m mengin els nervis”. Va reblar el clau Joan Erola, que va avisar que el futur és prometedor: “Ha fet un Mundial esplèndid, estem aconseguint posicionar un altre corredor de futur i en dos o tres anys podem tenir-la a un bon nivell de Copa del Món.” L’única nota negativa del l’exercici actual, si es pot dir així, la va recordar Laura Orgué, i curiosament es va produir en l’escenari on més còmoda s’havia trobat sempre: “Volem que ens surtin bones curses a la Copa d’Europa, ja que a les primeres vam tenir mala sort i ens volem treure l’espineta per poder demostrar el nivell que està tenint la Carola.”

Pel que fa al balanç en el vessant masculí de l’equip de la Federació Andorrana d’Esquí, Irineu Esteve va demostrar que és d’aquells esportistes que no es conformen fàcilment. “Esperava més, poder estar davant de tot i lluitar. El resultat podia ser millor, al Mundial sub-23 ens ha faltat una mica.” Així d’autocrític es va mostrar i tot això ho feia en un any en què ha creuat la línia de meta entre els trenta primers fins a cinc vegades en curses de la Copa del Món. L’andorrà també prepara el Mundial absolut i en el seu cas correrà tres curses: l’esquiatló del dia 23, els 15 quilòmetres clàssics el dia 27 i els 50 patinador el 3 de març.

Carola Vila participarà al Mundial absolut sent júnior

tracking