Olimpisme

Andorra vol ser olímpica

El Govern ofereix la predisposició a participar en la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030

Andorra vol ser olímpicaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va oferir ahir a la secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya la possibilitat de participar a la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern Pirineus-Barcelona 2030. El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, va visitar ahir el país per conèixer de primera mà l’organització de les finals de la Copa del Món de Grandvalira, i l’executiu va aprofitar l’avinentesa per mostrar la predisposició per entrar a formar part de la candidatura.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va explicar en declaracions al Diari que “volíem presentar a Gerard Figueras el que s’estava fent aquí al Principat, i veure si Andorra tenia la possibilitat d’ajudar Pirineus-Barcelona en la seva candidatura per als Jocs d’hivern, ja sigui pel que fa a know how com a instal·lacions”, i va assegurar que “els hem presentat el que estem fent pel que fa a les finals de la Copa del Món, amb la idea de si podem donar-los un cop de mà”. A més, Gelabert va explicar que “vam conèixer Figueras durant els Jocs Special Olympics d’Andorra la Vella i la Seu d’Urgell i vam fer el contacte”.

Pel que fa a la resposta de la candidatura catalana, Gelabert va manifestar que “ens han dit que encara és un tema molt embrionari i que tindrien en compte la proposta que els havíem fet”. A més, va afegir que “una vegada tinguessin clares totes les necessitats d’infraestructures que necessitessin tindrien en compte la nostra oferta”.

La lògica indica que la disciplina més adient per fer-se al Principat seria l’esquí alpí, però la ministra va admetre que “ens han dit que en principi ja tenen instal·lacions amb estacions catalanes, però que era una proposta que agafaven”, tot i que Gelabert va reconèixer que “només ens hem posat a la seva disposició i no hem parlat de res més ni d’aspectes més concrets”.

EL COA VEU BÉ LA PROPOSTA

Gerard Figueras va reunir-se a la tarda amb els membres del Comitè Olímpic Andorra (COA), que van mostrar satisfacció per la possible integració d’Andorra a la candidatura olímpica del 2030. El president, Jaume Martí, va assegurar al Diari que “ens sembla molt bé, i és molt positiu que puguem entrar en una candidatura per a uns Jocs Olímpics perquè pot ser beneficiós per a tothom, a Barcelona i a Andorra”, i va agregar que “encara és prematur parlar de seus o de disciplines perquè al juny tot just s’atorgaran els Jocs d’hivern del 2026”.

REUNIÓ PER CONÈIXER L'ORGANITZACIÓ DE LES FINALS DEL MARÇ DE GRANDVALIRA

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat física de Catalu­nya, Gerard Figueras, va visitar ahir el Principat per conèixer l’evolució en l’organització de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí que acollirà Grandvalira Soldeu-el Tarter el mes de març. Figueras va trobar-se amb el director general del comitè organitzador, Conrad Blanch, a Soldeu, per conèixer de primera mà tot el dispositiu organitzatiu, així com les inversions en infraestructures, com ara la plataforma de Soldeu. Per part del Govern van assistir a la trobada la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal. A més, també van ser-hi presents l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, el cònsol general d’Espanya a Andorra, Antonio Prats, i el responsable d’acció territorial de la secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Santi Siquier. Els sectors de Soldeu i el Tarter de Grandvalira es convertiran en l’epicentre mundial del món de la neu entre l’11 i el 17 de març. Els 25 millors homes i dones de totes les disciplines de l’esquí alpí se citaran a les pistes del Principat en un esdeveniment que tindrà una audiència potencial de 600 milions d’espectadors. La pista de l’Avet, a Soldeu, acollirà el gegant i l’eslàlom, mentre que la de l’Àliga, al Tarter, serà l’escenari de les curses de velocitat, el supergegant i el descens.

tracking