Esqui Alpí

Sense Lindsey Vonn

L’esquiadora nord-americana anuncia que es retirarà quan finalitzi del Mundial de Suècia i no després de les finals de la Copa del Món de GrandvaliraTEl dolor físic farà que hagi d’avançar l’adeu a l’elit

Sense lindsey vonnXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les millors esquiadores de tots els temps, Lindsey Vonn, no serà a l’esdeveniment més important de la història del Principat, les finals de la Copa del Món de Grandvalira Soldeu-el Tarter que es disputaran entre l’11 i el 17 de març. La nord-americana havia anunciat a l’octubre que la d’enguany seria l’última temporada com a esportista professional i que la cita d’Andorra seria el punt final a la seva carrera, però els últims dies ha anunciat la retirada prematura a causa dels problemes físics que arrossega, una decisió que va començar a meditar el 20 de gener passat, quan no va poder finalitzar un supergegant de la Copa del Món a causa de les molèsties.

L’anunci de la retirada a Grandvalira havia fet que l’esdeveniment del març prengués encara més importància internacionalment. De fet, el director general del comitè organitzador de les finals de la Copa del Món, Conrad Blanch, havia manifestat en una entrevista al Diari a l’octubre que “diverses televisions americanes s’han interessat per les finals un cop coneguda la decisió”, i va remarcar que “una esportista d’aquesta trajectòria faci les últimes baixades a Andorra serà un esdeveniment prou important”. Però el comiat no serà finalment a Grandvalira, sinó que penjarà els esquís un cop acabi el Mundial que va començar ahir. En aquest campionat, Vonn correrà el supergegant (avui mateix) i el descens (el 10 de febrer).

En un comunicat a les xarxes socials, l’esquiadora nord-americana va explicar que “les últimes dues setmanes han estat els dies més difícils de la meva vida. Estic lluitant amb la realitat del que diu el meu cos, contra el que diu la meva ment i el meu cor”, i hi va afegir que “després de moltes nits sense dormir, per fi he acceptat que no puc seguir amb les curses d’esquí”.

Les finals haurien estat el retrobament amb el país després de l’ensurt del 2016, quan va patir una caiguda al supergegant de la Copa del Món que li va provocar una fractura al replà tibial del genoll dret i va haver de ser evacuada en helicòpter.

Tot i tenir una carrera plena de lesions, Vonn està considerada una de les millors esquiadores de la història. Té 82 victòries en curses de la Copa del Món, 20 títols del circuit mundial (quatre a la general, vuit en descens, cinc en supergegant i tres de combinada alpina), set medalles mundials i tres d’olímpiques.

MIREIA GUTIÉRREZ ACABA EN EL 15È LLOC L'ESLÀLOM DE COPA D'EUROPA D'OBDACH

Abans de posar rumb cap al Mundial d’Are (Suècia), on competirà el dia 16, Mireia Gutiérrez es troba disputant una doble cita de la Copa d’Europa d’eslàlom a Obdach (Àustria). A la cursa d’ahir, l’esquiadora de la FAE va finalitzar a la quinzena posició amb un temps d’1’48”50, a 1”73 de la vencedora de la prova, que va ser l’austríaca Katharina Huber. Mimi va finalitzar la primera mànega amb un temps de 55”52 i a la segona va aconseguir un crono de 52”98. Amb aquesta 15a posició, l’andorrana suma 16 punts per a la general de la Copa d’Europa. Avui es disputarà el segon eslàlom de la cita continental. Ahir també hi va haver Copa d’Europa d’eslàlom masculina a Gstaad Saanenland (Suïssa), amb la participació de Xavi Salvadores, que no va poder completar la cursa. L’esquiador de la FAE sortia amb el dorsal 87 i estava realitzant temps parcials per situar-se entre els 50 millors, però finalment no va acabar l’eslàlom. Avui es disputa una nova cita de la Copa d’Europa de Gstaad Saanenland. L’equip B masculí de la FAE també va competir ahir, concretament en un supergegant FIS disputat a l’estació francesa de Chatel. Robert Solsona va ser el millor classificat en 38è lloc a 3”26 del vencedor, Florian Lorist. A més, Quim Rodríguez va finalitzar en 40a posició i Robert Ferrari va ser 86è. De la seva banda, Roger Bartumeu no va acabar.

tracking