ACB LLIGA ENDESA

Exhibició d'un MoraBanc intractable

El MoraBanc Andorra va sumar contra la Penya la novena victòria seguida després d’una espectacular segona meitat

Exhibició d'un MoraBanc intractableFernando Galindo

El MoraBanc Andorra segueix en un estat de forma espectacular i ahir va sumar un nou triomf, en aquest cas contra la Penya per 102-89 al Poliesportiu després de trencar el matx a la segona meitat en una gran actuació coral dels del Principat, que van tenir sis jugadors amb deu o més punts. Amb la d’ahir, els d’Ibon Navarro van sumar la novena victòria consecutiva comptant lliga i Eurocup, quarta a l’ACB, i la desena en els últims 11 partits disputats.

Els tricolors van començar bé, alternant les pilotes interiors per als homes alts amb el llançament des de fora, i precisament així van agafar les primeres diferències favorables de quatre punts. A l’altra banda, en canvi, la Penya va arrencar amb un baix encert des de la línia de tres punts -una de les seves principals virtuts aquesta temporada- amb un 1/8 durant els primers deu minuts, que va fer que el primer quart finalitzés amb una diferència favorable als tricolors de 24-19.

Carles Duran va donar un petit descans a Laprovittola com a base a l’inici del segon quart en detriment de Dimitrijevic, i això ho va aprofitar el MoraBanc per agafar una renda màxima de sis punts, però va ser llavors quan Marko Todorovic va fer-se fort sota el cèrcol i va dur de corcoll els homes interiors tricolors. El montenegrí ho pescava tot a la zona -va acabar la primera meitat amb vuit rebots, dels quals sis ofensius- i va ajudar a tornar a posar els seus dintre del partit després de veure com els tricolors arribaven a marxar set punts amunt en un període que va acabar amb el MoraBanc davant (43-39) gràcies, en part, a Shurna, que va signar 13 punts durant la primera meitat.

I fins aquí va durar el partit. El MoraBanc va esmicolar la Penya a la represa i va deixar el triomf al Poliesportiu. L’11-2 de sortida al tercer quart feia presagiar un final de nit rodó per als tricolors, i així va ser. Els d’Ibon Navarro van anotar 35 punts al tercer període gràcies a l’encert des del triple d’Albicy, Shurna o Ennis -en van anotar sis al tercer quart- i també a accions interiors. El showtime va arribar al parquet, i això va fer que la Penya s’anés fent més i més petita cada minut que passava i perdés els nervis, com va demostrar Todorovic amb una tècnica rebuda al tram final del període.

En un triomf col·lectiu, qui tenia ganes de marxa era Reggie Upshaw Jr., que va agafar el timó de l’equip amb set punts a l’últim quart, a més, la sobreexcitació va fer que cometés una dura falta antiesportiva contra Albert Ventura que va fer viure uns petits moments de tensió al parquet que no van anar a més. La Penya, mentrestant, va anar maquillant el marcador fins al 102-89 final en una victòria tricolor que no va arribar a perillar en cap ocasió, i que va tenir el moment emotiu amb l’onada contra el càncer que els espectadors van fer amb les llanternes dels seus mòbils entre el tercer i l’últim quart.

Propera parada, Kazan, a la recerca del primer lloc a l’Eurocup.