Esquí Alpí

Brillant punt final al Trofeu Borrufa tot i les adversitats

El 27è Trofeu Borrufa posa el punt final a una edició marcada pel temps que ha impedit completar el programa amb normalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un Borrufa complicat, així es podria definir la 27a edició del trofeu d’esquí alpí per a les categories sub-14 i sub-16 que va finalitzar ahir. Al matí hi va haver les últimes curses, els gegants sub-16, mentre que a la tarda es va celebrar la cerimònia de cloenda a la plaça Major d’Ordino, que va comptar amb els joves esportistes de totes les delegacions participants, així com representants institucionals, com ara la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, o el president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Pepi Pintat.

El clar protagonista del Trofeu Borrufa d’enguany no ha estat cap esquiador, sinó el temps, que ha dut de corcoll tota l’organització i ha fet que s’haguessin de produir diversos canvis al programa previst inicialment. A causa de la meteorologia, finalment només s’han pogut celebrar les proves tècniques, els eslàloms i els gegants sub-14 i sub-16, mentre que les proves de velocitat, el supergegant i la combinada alpina, es van acabar suspenent per seguretat.

Tot i els contratemps, des de l’organització van poder tirar endavant la competició, i un dels responsables, Xavi Coll, va destacar que “el més positiu és haver pogut fer tots els gegants i els eslàloms que estaven previstos, perquè des de l’inici teníem molts dubtes de poder fer alguna prova”. I va afegir que acaben “amb un regust agredolç per la meteorologia i perquè ho hem donat tot, però no ha acabat de sortir tot com un volia”. També va voler lloar els organitzadors la ministra d’Esports, que va dir que “no s’han pogut fer totes les proves ni amb les condicions volgudes, però l’organització ha treballat estupendament, la pista estava en condicions òptimes i el que compta és que els joves esportistes han pogut competir i han gaudit”.

ANDORRA, QUARTA AL MEDALLER

La competició es va tancar ahir amb el gegant sub-16 en categoria masculina i femenina, on Andorra va aconseguir la tercera i última medalla del Borrufa d’enguany. Es tracta d’una plata que va aconseguir Iria Medina, que va finalitzar segona a la cursa femenina per darrere de Noa Szollos. En aquesta prova, Jordina Caminal també va pujar al podi amb una quarta plaça. A la prova masculina, Lluís Torres va acabar a tocar de les medalles, en quarta posició, mentre que cinquè va ser Aritz Àlvarez.

Andorra va finalitzar el Borrufa amb tres medalles, un or i un bronze d’Aina Martí i la plata d’ahir d’Iria Medina. Aquests tres metalls situen els del Principat en quart lloc a la classificació per equips. El triomf va ser per a Espanya, seguida de la Gran Bretanya i Itàlia. Sobre els resultats, el president de la FAE va declarar que valoren “positivament els resultats, però hem tingut mala sort perquè ens esperàvem més podis”, mentre que Xavi Coll va manifestar que acaben “amb el regust d’acabar a tocar del podi, però és el reflex de com han anat aquests dies”.

AXEL ESTEVE ACABA TERCER L'ESLÀLOM FIS DE FOLGARIA

L’estació italiana de Folgaria va acollir ahir un descens FIS en què Axel Esteve va pujar al podi amb una tercera posició. L’andorrà va fer un temps d’1’40”21 i va finalitzar a 1”03 del vencedor de la prova, l’italià Alex Zing. Esteve va aconseguir el millor registre a la primera mànega (48”29), mentre que a la segona va empitjorar el crono i va ser 15è (51”92). De la seva banda, Xavi Salvadores es va classificar en 12a posició amb un temps d’1’41”32. En canvi, Àlex Rius, tot i fer un bon inici, va cometre algunes errades i va acabar a fora. A Innerkrems, Cande Moreno va aconseguir dos Top-10, en un descens FIS i en un del Campionat d’Àustria júnior. A la primera de les dues curses, la prova FIS, va aconseguir la desena posició amb un temps d’1’09”43, a 1”27 del triomf. A la segona, corresponent al Campionat d’Àustria júnior, Moreno també va ser desena. En aquest cas, amb un temps d’1’08”62.

Brillant punt final al Trofeu Borrufa tot i les adversitats

Brillant punt final al Trofeu Borrufa tot i les adversitats

tracking