Top-16 Eurocup

Esprint final pel lideratge

El MoraBanc rep el Cedevita de Zagreb en un partit en què els locals es juguen mantenir les opcions de ser líders i els visitants no opten a res

Esprint final pel lideratge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra disputa avui l’últim partit del Top-16 al Poliesportiu a partir de les 20 hores. El Cedevita de Zagreb arriba al Principat amb el cartell de ventafocs del grup, sense opcions de classificar-se i comptant els partits per derrotes en aquesta fase, però els homes d’Ibon Navar­ro, encara invictes i grans favorits aquest vespre, faran bé de no refiar-se gens d’aquesta condició. Si volen seguir amb les opcions intactes de ser primers al final de la lligueta i així tenir el factor pista a favor als quarts de final, estan obligats a mantenir el caseller de desfetes com a locals a zero, fet que els portaria a mantenir una ratxa de triomfs que s’enfilaria fins als nou consecutius entre lliga i Eurocup.

Un dels factors que, sens dubte, pot contribuir a aconseguir-ho és la més que probable tornada d’Andrew Albicy i David Jelínek. El primer es va lesionar en el partit de lliga davant el Saragossa i el segon va caure precisament a Zagreb i ha estat apartat de les pistes des d’aleshores. El tècnic tricolor era optimista ahir a la roda de premsa prèvia al xoc: “Albicy té força possibilitats de jugar i Jelínek té bones sensacions tot i que ens falta veure com respon en un àmbit més real.” La presència de dues peces claus en l’àmbit ofensiu pot ser la primera pedra de la que seria la cinquena victòria consecutiva al Top-16 quan només resten dues jornades, però el d’avui és un partit trampa: “Estem lluitant per quedar primers i per això hem de guanyar demà [per avui]. Hem de ser llestos, espero que no cometem l’error de relaxar-nos perquè al Top-16 tots els partits són importants.” És evident que en un play-off al millor de tres partits, com el que es disputarà a l’eliminatòria de quarts de final, el factor pista és clau i més per a un equip que ha convertit el Poliesportiu en un fortí continental.

Aturar la producció ofensiva dels croats ha de ser el principal objectiu del MoraBanc, que ha fet de la defensa una de les seves armes en aquest últim tram de competició. Els tricolors són l’equip que menys punts concedeix del grup, juntament amb un Unics Kazan que, ara per ara, és l’únic equip que, sobre el paper, els pot disputar el lideratge. Matemàticament encara ho pot fer el Zenit de Sant Petesburg, però els de Joan Plaza haurien de guanyar els dos partits que queden i, a més, superar els seus compatriotes en el basket average.

PREMI MORABANC

Dylan ennis lidera les votacions com a jugador més solvent ANDORRA LA VELLA. Dylan Ennis està sent un dels líders de l’equip i una prova és que encapçala les votacions com a jugador més solvent de la temporada, un cop acabada la primera volta de l’ACB. El premi MoraBanc, que s’entrega a final de curs, es decideix amb els vots dels aficionats durant els partits de lliga regular i Ennis n’acumula 193. El segueix Andrew Albicy amb 179 i en una posició més allunyada, Vitali, que completa el podi amb 70 punts. David Navarro, Shermadini i Blazic l’han guanyat en anys anteriors.

tracking