Reportatge

Trencar rutines als 42

Santi Triguero fa 24 anys que té un idil·li amb el gol. El davanter català més realitzador de la història aterra a l’Inter d’Escaldes amb la il·lusió d’un juvenil i disposat, als 42 anys, a seguir mostrant a Andorra el seu ADN i fent el que millor sap fer: foradar la xarxa rival.

Trencar rutines als 42UE CASTELLDEFELS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mai és tard per donar un cop de volant i fer un gir a la teva trajectòria esportiva. Santi Triguero, tota una llegenda del futbol català, als 42 anys s’ha decidit per provar l’aventura andorrana després de 315 gols en 10 equips diferents del territori català i fent-los durant 24 temporades de manera consecutiva. Aterra al Principat de la mà de l’Inter d’Escaldes, que s’ha reforçat amb el davanter vilanoví per lluitar per una plaça en competició europea. La Lliga Multisegur Assegurances es troba aturada des del descans nadalenc –la neu va impedir que es reprengués el cap de setmana passat– i l’Inter es troba, actualment, tercer a la classificació amb 22 punts, a només 2 del líder, la UE Sant Julià. L’entitat escaldenca s’ha fet amb els serveis de Triguero, màxim golejador català en actiu de la història, amb la voluntat de no renunciar a res.

El davanter, que diumenge passat va jugar el darrer partit amb el seu anterior club la UE Castelldefels de tercera divisió, signa fins a final de temporada i reconeix que “tenia altres ofertes i altres opcions per seguir a tercera o anar a primera catalana, però la trucada del Toni [Lima] em va fer decidir per venir a Andor­ra”. Després de gairebé tres dècades fent gols i amb la fam pel futbol intacta –ha passat, entre d’altres equips, pel Vilafranca, Vilanova, Sant Andreu o Gavà–, a Triguero li venia de gust canviar d’aires. Arribar a Andorra i a l’Inter “per a mi significa sortir de la rutina de la tercera divisió i poder tenir una experiència diferent. A més, la possibilitat de lluitar per una plaça per a competició europea em fa molta patxoca, em motiva”.

El nou davanter de l’equip escaldenc explica, entusiasmat, que “el Toni [Lima] em va transmetre la il·lusió per aquest projecte”. Després de patir una greu lesió la temporada passada amb el Castelldefels que el va tenir apartat de l’activitat més de sis mesos, va meditar la retirada. Va ser un any dur per al veterà futbolista, que, malgrat el tràngol, es va recuperar i va renovar una temporada més amb l’equip del Baix Llobregat. Triguero no estava tenint els minuts que desitjava aquest curs. Dels 23 partits en què ha estat convocat, en només tres ha estat titular i en els altres 20 ha participat durant la segona part i ha fet tres gols.

L’oferta de l’Inter i la proposta de jugar a Andorra li ha obert una nova possibilitat. “M’han explicat que el club [l’Inter] té molta il·lusió, que està creixent, i m’agrada aquest repte. Per a mi és una nou al·licient i tinc moltes ganes d’aportar el meu granet de sorra.” Triguero arriba amb l’ambició per donar-ho tot, com sempre ha fet, i per demostrar que encara li queda corda amb 42 anys. “Vinc amb moltes ganes d’ajudar, de competir, de fer gols i de donar un cop de mà amb la meva experiència i, sobretot, ajudar l’Inter a complir els objectius què s’ha marcat”. Tot i gairebé fer les noces de plata al futbol català, 24 temporades, reconeix que la Lliga Multisegur Assegurances és, ara per ara, una desconeguda. “No la conec gaire la lliga, la veritat, però sí que m’han comentat que és molt competitiva i amb equips molt complicats a la categoria.”

Si la meteorologia no assenyala el contrari, Santi Triguero arribarà la setmana que ve a Andorra i ja es podrà estrenar amb la samarreta de l’Inter. Els d’Adolfo Baines s’han d’enfrontar diumenge a les 16.00 hores amb l’FC Encamp, en el partit corresponent a la jornada 13 del campionat domèstic. El nou reforç escaldenc s’entrenarà durant la setmana amb el seu darrer equip, la UE Castelldefels, per no perdre la dinàmica de grup i amb permís de l’Inter i vindrà a Andorra els dissabtes per disputar els partits. Una fórmula d’actuació que altres fitxatges de renom, com per exemple Alberto Lopo, ja van fer servir aprofitant els avantatges per a la seva comoditat que els oferia l’Inter.

EL DIA QUE VA JUGAR AL CAMP NOU CONTRA MESSI

El 24 de maig del 2008 és una data que difícilment oblidarà Santi Triguero. Aquell dia, el Camp Nou va acollir el partit 200 de la selecció de Catalu­nya i el tècnic, Pere Gratacós, va premiar l’estat de forma de Triguerinho –que llavors militava al Vilanova– amb la seva convocatòria. El rival, l’Argentina de Messi, Agüero, Banega, Di Maria, Higuaín o Zabaleta. Triguero es va sentir futbolista professional per un dia i va jugar els darrers 20 minuts d’un partit que va acabar 0 a 1 per a l’albiceleste.

tracking