Esquí

El 27è Trofeu Borrufa s'inaugura amb un bronze andorrà

Aina Martí puja al tercer graó del podi a l’eslàlom sub-14 en una jornada marcada per la desfilada i la inauguració

El 27è Trofeu Borrufa s'inaugura amb un bronze andorràTrofeu d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que les condicions meteorològiques impedissin celebrar dilluns el tret de sortida, la 27a edició del Trofeu Borrufa va viure ahir la seva jornada inicial. Un primer tast de la competició referència de l’esquí de base que només va aportar una medalla a la delegació andor­rana, la d’Aina Martí en l’eslàlom sub-14. El primer dia, com és habitual, va estar marcat per la cerimònia d’inauguració, amb la desfilada dels participants, més de 200 esquiadors i 36 equips de 27 països diferents.

A la pista de les Canals, que no es trobava en les millors condicions, Aina Martí va completar la prova amb un temps d’1’39”39, a 3”80 de la guanyadora, la belga Naya van Puyvelde. En aquesta categoria i prova, l’eslàlom sub-14, la també andorrana Paula Mortés va ser onzena amb 1’45”65, a 10”06 del primer lloc. Judit Cerqueda i Júlia Barcons van haver d’abandonar la prova a la segona mànega. En nois, no hi ha va haver sort, ja que els quatre andorrans es van veure obligats a abandonar. Pirmin Estruga i Jan Pujol ho van fer a la primer baixada i Àlvar Calvo i Nicolás Piccino ho van fer a la segona.

A l’eslàlom sub-16, en categoria masculina, el millor andorrà va ser Aritz Àlvarez amb un dotzè lloc i un temps d’1’25”44, a 4”15 del guanyador, l’italià Leonardo Rigamonti. Els britànics Elliott Bennett –segon– i Ted Slade –tercer– van completar el podi. Pel que fa a la resta de representació andorrana, Aleix Rodríguez va ser 15è i Joel Fonseca, 24è. Iu Escabrós, Marc Fernández i Lluís Tor­res no van completar la primera mànega. En noies, Inua Estruga va ser quinzena i va signar el millor crono de la delegació andor­rana (1’29”07), a 7”49 de la vencedora, la israeliana Noa Szollos. Nàdia Bernat –guanyadora de l’or al gegant sub-14 l’any passat– va abandonar a la primera mànega i Jordina Caminal, Iria Medina, Clàudia García i Daniela Chato no van acabar la segona. Avui, la pista de la Portella del mig acull el gegant sub-14 i sub-16.

El 27è Trofeu Borrufa s'inaugura amb un bronze andorrà

tracking