Esqui alpí

Axel Esteve, dotzè al gegant de Folgaria

L’andorrà va firmar el sisè millor temps a la primera mànega i al final va acumular 1’55’’48

Axel Esteve, dotzè al gegant de FolgariaALEX RIUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Axel Esteve va acabar dotzè a l’eslàlom gegant FIS que es va disputar ahir a l’estació italiana de Folgaria. Després de marcar el sisè millor temps a la primera mànega amb un registre de 55’’15, a la segona va estar un xic més lent i va acumular un total d’1’55’’48, que li va fer perdre algunes posicions a la classificació final. Malgrat això, el seu rendiment li va permetre aconseguir 17,59 punts FIS, que donen encara més valor a la seva actuació, ja que és una xifra millor que els 21,60 que tenia. “Ha fet una bona cursa, amb dues mànegues sòlides, amb una petita errada a la segona, però amb un esquí agressiu i acabant a 75 centèsimes del primer”, va sub­ratllar el seu entrenador Max Tissot.

La delegació andorrana la completaven ahir, Xavi Salvadores i Àlex Rius. El primer, que sortia amb el dorsal 74, va cloure la jornada a la 32a posició i es va quedar a les portes del Top-30, del qual el van separar només quatre centèsimes. Salvadores, va creuar la meta amb un temps d’1’57’’78, a poc més de tres segons del millor registre. La causa d’aquest resultat, segons Tissot, va ser clara: “No ha entrat entre els 30 primers a la primera mànega per voler assegurar una mica.”

Finalment, Rius no va tenir el seu dia i sortint amb el dorsal 53 va firmar un 35è lloc que el va deixar a més de quatre segons del vencedor, l’italià Stefano Baruffaldi. Una mala primera mànega el va allunyar de les posicions de privilegi i tot i que a la segona va millorar les prestacions no va poder baixar de la 35 plaça, amb una marca d’1’59’’01. “Ha comès una errada que l’ha deixat lluny, la segona mànega ha estat cor­recta”, va explicar l’ entrenador. Els esquiadors del Principat disputaran el segon gegant FIS avui a la mateixa estació.

Encara en esquí alpí però en aquest cas en el marc de la Copa d’Europa de descens, Marc Oliveras i Matías Vargas no van poder realitzar el segon entrenament a Chamonix, França. El mal temps va obligar a suspendre la sessió i, per tant, els andorrans mantenen la referència de diumenge passat: Oliveras va marcar el 40è millor temps, mentre que Vargas va acabar en el lloc 59.

Malgrat la suspensió d’ahir, l’organització manté la intenció de disputar les dues curses de la competició. La primera tindrà lloc avui i la segona donaria el tret de sortida demà. Totes dues resten pendents de l’evolució meteorològica.

CANCEL·LADA LA PRIMERA JORNADA DEL BORRUGA PER MAL TEMPS

L’edició del 2019 del Trofeu Borrufa havia de començar ahir, però el fort vent i el mal temps van obligar l’organització a suspendre la primera jornada de competició i la cerimònia d’inauguració de l’esdeveniment, que havia de tenir lloc a l’Hortell. Tot i els esforços per part de l’estació d’Ordino Arcalís, seu del Borrufa, la nevada era massa intensa i es va prioritzar la seguretat de tots els participants. L’ajornament de les primeres proves ha provocat que finalment sigui avui quan es disputin els eslàloms de totes les competicions. Les pistes de les Canals i la Portella del Mig acolliran, per tant, l’eslàlom en categoria sub-16 i el gegant de la sub-14, proves que després intercanviaran les categories. Evidentment, el calendari està subjecte a la meteorologia, demà seria el torn de la combinada alpina i dijous es tancaria el programa previst amb el supergegant.

tracking