La Font Blanca passa la revàlida

La Font Blanca va tancar l’edició 2019 amb la cursa vertical disputada a Arinsal, on van imposar-se els esquiadors suïssos

La Font Blanca passa la revàlidaXavier Pujol

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’edició 2019 de la Font Blanca va abaixar el teló ahir al migdia a Arinsal, on es va disputar la cursa vertical, l’última de les dues proves de la Copa del Món que ha acollit el Principat. En categoria masculina, el millor va ser el suís Marti Werner, que va arribar quatre segons abans que el seu compatriota Rémi Bonnet i en noies es va mantenir l’hegemonia, ja que la també suïssa Victoria Kreuzer no va donar opció a les rivals.

En una matinal en què la neu va tornar a fer acte de presència i va posar novament a prova la capacitat de reacció de l’organització, tots els esquiadors que hi van competir ho van fer en perfectes condicions i la feina de traçadors, tècnics i cossos de seguretat va resultar brillant. “Com cada any, ha estat impecable, no és perquè sigui a casa, però per a mi és de les millors organitzacions de copa del món.” Així de clar era Jordi Solé, millor andorrà de la vertical al vorejar el top 30. De fet, va ser 33è i es va quedar a només 23 segons de la trentena posició. Tot i que durant la cursa va estar sempre en condicions d’accedir-hi, al final, se li va escapar el grup amb el qual anava. “He fet el mateix temps que l’any passat i estic content per això, el top 30 s’ha quedat molt a prop i estic envoltat de professionals, que no és poc.”

Carlo Ferrari, director tècnic de la FAM -Federació Andorrana de Muntanya-, admetia que el rendiment de l’equip nacional segueix a l’alça: “Tots han fet el seu màxim, penso que a nivell de resultats no està gens malament, han demostrat que no són tan lluny de les primeres posicions fent molt bones carreres.” Alhora, demostrava que el Principat ha deixat el llistó molt alt en l’aspecte organitzatiu: “Coneixem molt bé tant la vertical com la individual, però ha fet molt mal temps i gràcies a tots, amb poques hores hem pogut realitzar el que era el nostre projecte.” Conscient que l’any vinent hi ha sobre la taula la possibilitat que Andorra sigui seu del Campionat d’Europa de skimo, subratllava que “la Font Blanca [edició del 2020] la tenim, ara ens toca a nosaltres decidir si volem fer la Copa del Món o el Campionat d’Europa”. Qui tampoc es va voler perdre l’acte d’ahir va ser la ministra d’Esports, Olga Gelabert, que no va dubtar a assegurar que “quan hi ha competicions d’aquest alt nivell, situen Andorra al mapa mundial, no només esportiu”. Paral·lelament, va reconèixer que “és un exemple, tenim molts joves que s’emmirallen en els [esportistes] que són aquí dalt, al podi, i la veritat és que hem de seguir treballant per anar endavant”. Per confirmar aquesta voluntat, no hi ha millor prova que les seves paraules en relació amb un aspecte fonamental per contribuir als èxits esportius de l’esquí de muntanya i del país: “Després de la federació d’esquí, la de muntanyisme és la que té més subvenció i amb la nova llei de l’esport, la idea ja era que prioritzarem les federacions en què la gent que vingui a practicar esport, ho faci sobre el terreny. A la de muntanyisme ho estan fent molt bé i tenim joves que pugen molt fort.”

L’última jornada de competició de la Font Blanca va servir també per disputar la Copa d’Andorra, on Ferran Teixidó i Maria Fargues van acabar segons en categoria absoluta i com a millors nacionals, la prova se la van adjudicar Pere Rullan i Igone Campos. Amb l’edició de l’any vinent garantida i a falta de la decisió sobre quin gran esdeveniment trepitjarà el Principat el 2020, si una cosa ha deixat clara la d’enguany és que Andorra no fallarà.

La Font Blanca passa la revàlida

tracking