Xavi Areny, al top 30 de la Font Blanca

L’andorrà va acabar en trentena posició la cursa individual, que es va disputar ahir a Arcalís

Xavi Areny, al top 30 de la Font BlancaFONT BLANCA

Xavier Areny va demostrar ahir que quan es fixa un objectiu, lluita fins a l’últim alè per aconseguir-lo. Tant l’andorrà com l’equip nacional d’esquí de muntanya volien aconseguir un top 30 a la Copa del Món i Areny el va firmar a casa. Va acabar precisament al lloc 30 de la cursa individual de la Font Blanca, que es va disputar a Arcalís. “Estic content per haver fet top 30 i més, per haver-ho fet a casa. He pogut regalar una bona cursa a tota la gent que ens ha vingut a veure.” L’esquiador valorava així el resultat i va dedicar-lo a l’equip tècnic­: “És el que mereixen i el que mereixem. Ha estat una setmana complicada i cal agrair la feina dels traçadors i organitzadors perquè ha estat una cursa molt maca.” Encara en clau nacional, Gerber Martin va arribar just després del seu company i David Albós, 39è. Pel què fa a la categoria espoir, Sergi Casabella va ser desè, David Pérez tretzè, i Carles Serra, catorzè. Aquestes tres places corresponen als llocs 38, 42 i 43 de la general.

Jaume Esteve, president de la FAM -Federació Andorrana de Muntanya-, es mostrava molt satisfet de la jornada i dels resultats dels esquiadors del país: “Ha estat una gran cursa tenint en compte les condicions que teníem i tant Areny com Gerber Martin i Sergi Casabella han fet una gran carrera. Aquest últim és de primer any i s’ha situat dins dels grans.” El millor de la jornada va ser l’italià Robert Antonioli, que va fer bons els pronòstics i es va imposar als rivals en una cursa molt completa. El líder de la classificació de la Copa del Món va demostrar que ha vingut a Andorra a defensar la seva condició i va aturar el cronòmetre en 1 hora, 23 minuts i 30 segons. El gran moment que viu l’esquí de muntanya transalpí el va acabar de confirmar Matteo Eydallin, que tot i que no va poder superar el seu compatriota i company d’equip, només va arribar setze segons al darrere. El podi no va ser completament italià perquè així ho va voler el francès Xavier Gachet, que amb un registre d’1 hora, 25 minuts i 44 segons, es va penjar la medalla de bronze després d’una autèntica exhibició de força. Cinc segons després va arribar el tercer italià del dia, Davide Magnini.

En noies, la més ràpida del dia d’ahir va ser Alba de Silvestro, també italiana, seguida de la catalana Clàudia Galícia i la francesa Lorna Bonnel. El podi final de la categoria es va decidir de manera espectacular, ja que si bé de Silvestro va arribar primera amb avantatge respecte a Galícia i Bonnel, aquestes dues van disputar-se el segon lloc fins a la photo finish, ja que tot i que la catalana tenia un marge prou ampli a pocs metres de la meta, li va caure el pal en el pitjor moment i la francesa va estar molt a punt de prendre-li el segon calaix.

La Font Blanca tancarà avui l’edició d’enguany amb la disputa de la cursa vertical amb sortida des de la Caubella, a Arinsal. Fins a 114 corredors competiran en la prova de la Copa del Món i entre 80 i 90 ho faran també a la Copa d’Andorra. Jaume Esteve es mostrava optimista pel que fa al rendiment de la delegació del Principat i explicava que esquiadors com Euan Prieto i Jordi Solé han preparat la prova a consciència: “Tenim moltes esperances en els nostres corredors, repetir un altre top 30 seria genial, esperem fer un bon resultat, però nosaltres ens fixem en els coeficients respecte els primers classificats, és al que més importància donem.” L’última cita del cap de setmana per excel·lència de l’esquí de muntanya promet emocions i un gran espectacle.