Tot preparat per a l'espectacle de la Font Blanca

La Font Blanca obre foc avui amb la primera cursa i els millors classificats del moment busquen refermar-se al Principat

Tot preparat per a l'espectacle de la Font Blanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja no hi ha marxa enrere, els millors esquiadors de muntanya del moment competeixen avui i demà per enfilar-se al lloc més alt del podi de la Font Blanca. Tant la prova individual, que dona el tret de sortida avui a les 9.40 hores a Arcalís, com la vertical, que es disputa demà a partir de les 9.30 hores a Arinsal, són puntuables per a la Copa del Món.

Etiquetes:

L’edició d'aquest 2019 és la segona cita de la competició, fet que afegeix encara més transcendència al resultat final, ja que pot començar a donar mostres del que serà el futur de la present Copa del Món, que arriba marcada per la meteorologia. El traçat de la cursa individual ha patit lleugeres modificacions a causa de la nevada de dimecres, i tot i que el de la vertical es manté intacte, l'andorrà Xavier Areny reconeixia que “no beneficia cap corredor que hi hagi canvis d’última hora, hem estat entrenant-nos en unes condicions que ara no són les mateixes”.

El millor andorrà a la Copa del Món a dia d’avui també va destacar que “quan corres a casa tens molta gent que et dona suport però també és cert que no descanses tot el que hauries de descansar perquè segueixes el teu ritme habitual. Quan marxem estem centrats a menjar, descansar bé i competir”. En un to més distès, va admetre que prefereix “baixar forapista, en part també venim a gaudir”.

A la roda de premsa prèvia a la competició celebrada ahir al Centre Esportiu d’Ordino, l’esquiador del Principat va compartir taula amb els italians Robert Antonioli i Michele Boscacci i el suís Iwan Arnold. Ells són els que des d’avui defensaran les tres primeres posicions de la classificació general de la Copa del Món, i mantenir-se en els llocs de privilegi passa per oferir la seva millor versió a Andorra. Areny és, ara per ara, a la posició 44. El mateix farà la francesa Marianne Fatton, líder en noies i també present a l’acte d’ahir.

SENSE JORNET, ROUX I FORSBERG, REFERÈNCIES MUNDIALS, ELS PODIS S'OBREN

La Font Blanca 2019 no comptarà amb la participació de les tres grans referències de l’esquí de muntanya mundial: Kilian Jornet en categoria masculina i Laëtitia Roux i Emelie Forsberg a la femenina no seran a la línia de sortida. Aquest fet significa, sens dubte, que les opcions de podi per a altres atletes s’obren més que mai, tal com va destacar Marianne Fatton: “Fins ara hi havia dos places al podi que ja estaven ocupades gairebé des de l’inici [per Roux i Forsberg]. Ara, altres esquiadores tenim més possibilitats.” Pel que fa a l’afectació mediàtica que pot tenir l’absència del català Jornet, Robert Antonioli va dir: “És evident que no és una bona notícia per al ressò i per als mitjans, però hem d’entendre que ho ha guanyat tot en esquí de muntanya i ara es prepara per a altres reptes.” També va subratllar que això pot condicionar la forma de competir dels esquiadors, ja que “si Kilian competeix, com que sempre va davant ens serveix de referència i ens obliga a fer millors temps, esperem que aviat hi hagi altres corredors que ocupin aquest lloc”.

Tot preparat per a l'espectacle de la Font Blanca

tracking