Esports de neu

Irineu Esteve tanca la participació al Mundial amb una 13a posició

Va finalitzar a tocar del Top-10 a la cursa de 30 quilòmetres estil clàssic

Irineu Esteve tanca la participació al Mundial amb una 13a posicióFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve va tancar ahir la participació andorrana al Mundial d’esquí de fons júnior i sub-23 amb una 13a posició a la cursa de 30 quilòmetres estil clàssic amb un temps d’1 h 17’58”1, a 39”0 del vencedor de la prova, que va ser el rus Andrey Sobakarev.

L’esquiador de la FAE sortia amb el dorsal 6, i es va mantenir durant bona part de la prova al grup de capdavanters amb la resta dels favorits, i no va ser fins a la part final del recorregut quan va perdre una mica de força respecte els millors. Tot i això, Esteve va superar a l’esprint els cinc corredors que anaven amb ell al grup perseguidor.

Després de la cursa, Irineu Esteve va manifestar que “hem sortit una mica malament i ens han començat a avançar per l’esquerra i per la dreta” i va afegir que “a mesura que avançava la cursa m’he trobat millor. Al final ens han tret uns 30 segons, i no he pogut estar en la lluita”. Sobre el balanç general del Campionat del Món, amb el novè lloc de dimecres i el 13è d’avui, l’esquiador va assegurar que “podien haver estat millor, però també podien haver estat pitjor, així que penso que són uns resultats normals”.

De la seva banda, el tècnic de la FAE, Joan Erola, va declarar que “era una cursa delicada per les condicions, però l’Irineu s’ha defensat molt bé i ha corregut molt bé estant al grup fins al final”.

MIMI GUTIÉRREZ ACABA 16a A LA COPA D'EUROPA

Mireia Gutiérrez va finalitzar en 16è lloc a l’eslàlom de la Copa d’Europa, que es va disputar ahir a Melchsee Frutt amb un temps d’1’47”92, a 2”73 de la vencedora, l’alemanya Marlene Schmotz. Mimi va finalitzar la primera mànega en 29a posició amb un crono de 55”13, mentre que a la segona baixada va remuntar i va aconseguir el cinquè millor temps amb una marca de 52”79. També ahir es va disputar un eslàlom FIS a les Saisies amb dos representants de la FAE entre els deu millors. Àxel Esteve va acabar cinquè, i Àlex Rius ho va fer en sisè lloc. A més, Xavi Salvadores va acabar 19è; Bartumeu Gabriel, 36è; Xavier Cornella, 42è; Joaquim Rodríguez, 51è; Roger Bartumeu, 66è; Ty Acosta, 70è, i Robert Ferrari, 73è.

tracking